Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Crește numărul de cazuri

  În continuare crește numărul de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, iar circa o treime din cazuri înregistrate la nivel de țară sunt în Chișinău. Despre aceasta a anunțat în această dimineață, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban. Potrivit edilului, în municipiu vor fi suplinite numărul de paturi pentru bolnavii cu Sars Cov 2, inclusiv la terapie intensivă.

  Potrivit edilului, situația în municipiul Chișinău este una deloc îmbucurătoare, ba mai mult, în capitală este menținută starea de alertă maximă la nivel epidemiologic.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Spitalele municipale fac față cu greu numărului mare de pacienți care necesită spitalizare. În special zilnic suntem la limită cu paturile de terapie intensivă. Medicii ne comunică că acest val al tulpinii Delta este cel mai agresiv de până acum, și după intensitate și după afecțiuni, și după complicațiile pe care le generează».

  Totodată, Ceban anunță că din cauza numărului în creștere de îmbolnăviri vor fi reactivate încă câteva secții cu profil Covid în instituțiile medicale din municipiu.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  «Analizăm extinderea numărului de paturi în spitalele noastre cât și numărul de paturi în terapie intensivă. Cel mai probabil vom activa un bloc al spitalului Sfânta Treime, cu profil Covid19, inclusiv 32-33 de paturi la TI, totodată vom activa o secție Covid și la Spitalul nr.4, totodată cu tratament paliativ suspecți sau confirmați cu noul coronavirus. Acum doar Spitalul Gheorghe Paladi nu este antrenat în Covid, dar dacă va fi necesar, vom activa și aici 200-300 de paturi, inclusiv zece de terapie intensive».

  Tot în cadrul ședinței primăriei, responsabilii au anunțat că în 111 gimnazii și licee din municipiul Chișinău, elevii au revenit la regimul obișnuit de învățământ, cu prezență fizică la ore și doar în 20 de instituții se învață de la distanță. Șeful interimar al Direcției Învățământ a mai precizat că în anumite instituții este imposibil de respectat distanța fizică de 1 metru între elevi și din această cauză unii din ei continuă să învețe de la distanță, conform modelului șapte, aplicat pe durata perioadei pandemice.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021