Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Credință profesiei

  Astăzi, tinerii medici au depus jurământul lui Hippocrate. Anul acesta, aproape o mie de persoane au absolvit Universitatea de Stat din Moldova de Medicină și Farmacie Nicolae Testimițanu. Jumătate dintre aceștia sunt străini. Absolvenții au promis că vor fi fideli profesiei lor își vor exercita cu abnegație profesia.

  Absolvenții anului 2021 de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie sunt cei mai numeroși. În 2012, 700 de studenți au absolvit universitatea, în 2015 – 800, în 2019 – 929, iar anul acesta 990 de medici tineri au depus Jurământul lui Hippocrate. Dintre aceștia: 736 absolvenți ai Facultății de Medicină, 146 la Stomatologie, 71 la Facultatea de Farmacologie, 28 la medicina preventivă și 9 la optometrie.

  Medicina – 736
  Stomatologie – 146
  Farmacologie- 71
  Medicină preventivă – 28
  Optometria – 9

  Absolvenții au fost copleșiți de emoții. Sentimente profunde au simțit și cei dragi.

  «Mă bucur foarte mult că fiul meu a absolvit anul acesta, aceasta este ziua mea fericită, fiica mea a studiat și ea aici. Mă bucur”.

  „Sunt foarte mulțumit că am reușit să termin, deoarece în timpul studiilor mele au existat multe momente dificile. Există o mulțime de examene și, de-a lungul anilor de studiu, au existat multe emoții diferite „.

  „Atât fiul meu, cât și nora au absolvit universitatea, suntem foarte încântați. Le doresc succes și fericire în viață „.

  „A fost dificil, dar și interesant. Cel mai dificil a fost să te familiarizezi cu medicina în general, dar atunci este mult mai ușor, știi deja baza și o poți aplica în practică „.

  „Sentimentele copleșesc, un sentiment de mândrie. Au trecut 5 ani. Cernova Natasha – nepoata mea este farmacistă. Foarte fericită, fără cuvinte, prima nepoată, suntem mândri de ea, foarte fericiți
  ».

  550 de absolvenți moldoveni au depus jurământul lui Hippocrate, alte 440 de persoane au depus un jurământul în limba engleză – studenții străini ai Universității noastre de Medicină.

  „Am venit să studiez medicina din Israel. Vărul meu a studiat aici și am decis să vin și în Moldova ”.

  „Îmi place Moldova, ei predau bine aici. Am decis să studiez aici pentru că și fratele meu a absolvit Universitatea de Medicină din Moldova. Acum mă simt grozav „.

  „Studierea în Moldova a fost decizia mea. Am auzit o mulțime de lucruri bune despre această universitate de la alți studenți și am decis, de asemenea, să aplic aici. Acum am o mulțime de emoții greu de explicat, sunt puțin nervos, dar în același timp fericit ”!

  Absolvenții vor continua să studieze, pe tinerii mediciîi așteaptă încă câțiva ani de rezidențiat.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021