Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Creatoarea de păpuși

  De opt ani, artista Tatiana Pundeva își dedică o parte din timpul ei liber unui hobby pe cât de frumos, pe atât de migălos – confecționării păpușilor. Femeia spune că activitatea pe care o practică este rară, dar şi costisitoare, iar cel mai bun aliat în muncă îi este răbdarea.

  De pe când era copil, Tatiana Pundeva era îndrăgostită de crearea obiectelor de artă. Din dorința de a face ceva cu propriile mâini, a descoperit și pasiunea pentru păpuși. Practica i-a fost cel mai bun mentor.

  Tatiana Pundeva, artistă

  «Știți, nici măcar nu știu de unde am pasiunea aceasta pentru păpuși. Inițial, le-am văzut în reviste și cred că de acolo m-am inspirat. De fapt, dintotdeauna am fost pasionată de artă».

  Tatiana ne-a spus că găsește sursa de inspirație din orice. Materialul din care își confecționează păpușile nu este sofisticat, dar necesită îndemânare și rapiditate.

  Tatiana Pundeva, artistă

  «Mă inspiră tot ceea ce mă înconjoară. Uneori poate fi și o imagine. Călătoriile sunt o sursă bună de inspirație. Păpușarii lucrează cu diverse materiale. Eu lucrez cu plastic care se întărește foarte repede, este realizat pe bază de hârtie și îl poți modela foarte ușor».

  Finalizarea unei păpuşi nu este un proces uşor ȘI durează chiar și câteva luni.

  Tatiana Pundeva, artistă

  «Uneori poate dura și două luni să fac unele păpuși mai mari. Este un proces îndelungat, până se usucă, fac unele ajustări. Nu este totul perfect din prima, oricum , sunt unele greșeli și eu le corectez. Un păpușar știe să facă de toate. Să confecționeze rochii, să facă peruci, să pună părul, să facă broderie».

  Vera Ciocan, reporter Accent TV

  «Aceste păpuși poartă amprenta anilor în care jazz-ul era la modă. Toate detaliile, de la machiaj, rochii, accesorii sunt sub semnul anilor `20. Meșterița ne-a spus că i-a luat o lună să realizeze aceste păpuși minunate».

  Cele mai recente creații, Tatiana le-a realizat în doar câteva săptămâni. Nu are încă propriul atelier, dar speră ca în curând să-și deschidă unul.

  Tatiana Pundeva, artistă

  «Vrăjitoarele și motănașii sunt făcuți pentru Halloween. Am realizat trei vrăjitoare, iar fiecare are și câte un motan. Așa mi-a venit ideia să fac câteva păpuși micuțe».

  Anul trecut, Tatiana Pundeva a devenit laureată a concursului Pandora Platinum din Rusia. Prețul unei păpuși variază între 60 și 800 de euro.

  a-tv.md

  Copyright © 2020