Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cozi la punctele de vaccinare

  Și astăzi, a doua zi de când au fost lansate punctele mobile de vaccinare, în Capitală oamenii au făcut cozi pentru a se imuniza împotriva COVID-19. Și în suburbii, oamenii au venit câte unul, rând pe rând pentru a-și administra serul. Cetățenii spun că sunt mulțumiți că vaccinul a devenit atât de accesibil și că este gratuit.

  Astăzi autobuzul în care oamenii pot să se vaccineze a staționat în comuna Budești. Doritorii de a se imuniza au ales între două seruri, Astra Zeneka și Sinovac.

  „Toată familia s-a vaccinat am rămas doar eu. Cu cât mai repede o să ne vaccinăm cu atât mai repede o să scăpăm de pandemie și tot virusul.”

  “Da, toată lumea se vaccinează. Vedeți cum dă complicații și lumea moare.”

  „Ar fi păcat să nu mă vaccinez, e gratuit și în folosul nostru. Trebuie să ne protejăm, cine o să ne protejeze dacă nu noi înșine.”

  „Dorim să ne vaccinăm și trebuie. Avem copii peste hotare și trebuie să ne ducem să-i vizităm , nepoți, nepoate. Parcă nu îmi este frică, dar…Domnul cum va vrea.”

  Viorica Ipatii, medic de familie la Centrul de Sănătate din Budești, ne-a explicat exact cum are loc procesul de imunizare.
  Viorica Ipatii, medic de familie, Centru de Sănătate Budești

  “Primul pas este oprirea în zona de triaj medical, aici pacientului i se ia temperatura, tensiunea, i se lămurește despre vaccin, despre efectele lui care pot apărea, și dacă pacientul dă consimțământul, este de acord, trecem la etapa a doua, etapa de vaccinare, unde concomitent este înregistrat în sistemul informațional pentru a înregistrarea vaccinurilor. După vaccinare, pacientul este așteptat în zona de așteptare. După vaccinare este nevoie de urmărit pacientul timp de 15-30 de minute.”

  Nina Costiuc, primarul comunei Budești

  “Am anunțat lumea, agenții economici, sper să dea curs îndemnului nostru. Fac încă un îndemn adăugător către oameni ca să folosească toate posibilitățile de a se proteja.”

  În Capitală, troleibuzul în care oamenii se pot imuniza a staționat pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani. Chiar de la primele ore ale dimineții aici era multă lume.

  „Pentru binele meu și pentru binele familiei și societății, să fim sănătoși și societatea să fie sănătoasă. Și îi îndemnăm pe toți să se vaccineze, tot poporul Republicii Moldova.”

  „Am nevoie pentru că vreau să plec din țară pentru câteva luni. Vreau să călătoresc fără frică.”

  Ieri, Primăria Capitalei a lansat două puncte mobile de vaccinare împotriva COVID-19. Este vorba despre un autobuz care va staționa, conform unui orar, în toate suburbiile municipiului Chișinău și un troleibuz ca va staționa în diferite sectoare ale Capitalei. Punctele de vaccinare vor deschise în perioada 26 mai-6 iunie, iar graficul de activitate îl puteți găsi pe site-ul Primăriei Capitalei. Doritorii de a-și administra serul trebuie să prezinte doar buletinul de identitate, indiferent unde are viza de reședință.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Copyright © 2021