Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Cozi la centrele de vaccinare

  În ultimele doua zile a crescut numărul persoanelor în Chisinau care doresc să-și administreze vaccinul anticovid. Oamenii s-au mobilizat și vin la toate punctele de vaccinare la unele din ele formându-se și cozi. Despre aceasta a anunțat edilul capitalei Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

  Potrivit sursei, doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de cca 3 ori: de la 1300 în data de 29 aprilie, la peste 3500 la ziua de ieri.

  Ion Ceban, primar general al Chișinăului

  “Am solicitat să fie vaccinați toți cei care doresc, deoarece nu este corect să păstrăm vaccinurile la frigider, iar mai multe persoane anterior refuzau imunizarea. Vaccinarea trebuie să devină accesibilă pentru fiecare. Nu trebuie să birocratizăm procesul. În lipsa registrului operațional de programare pentru vaccinare, am luat decizia ca administrarea serului să se facă în baza adresării libere, chiar dacă au fost observate la anumite centre de vaccinare mici aglomerații”

  Edilul a menționat că în cazul în care se vor observa aglomerații, la necesitate vor fi activate noi centre de vaccinare. Amintim că la începutul acestei săptămâni a demarat vaccinarea cu serul rusesc Sputnik V, adus în țară cu aportul președintelui PSRM Igor Dodon și speakerului forului legislativ, Zinaida Greceanîi.

  a-tv.md

  Copyright © 2021