Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Covorașele dezinfectante, o soluție împotriva COVID-19?

  O companie producătoare de detergenți și dezinfectanți din Republica Moldova propune o soluție nouă pentru a ține virușii și bacteriile la distanță. Este vorba despre covorașe dezinfectante, care pot fi instalate la intrare în clădiri. Mai multe detalii despre noul produs, aflați din reportajul ce urmează.

  Pentru covorașe se utilizează o soluție dezinfectantă pe bază de alcool, cu o combinație din săruri de amoniu.

  RODICA GOJAN, DIRECTOR COMERCIAL, COMPANIE PRODUCĂTOARE DE DETERGENȚI ȘI DEZINFECTANȚI, RM
  Noi trebuie să-l îmbibăm binișor. Aici, la mine în cănuță este 1 litru. De ce am ajuns noi la concluzia asta, conform testărilor și cercetărilor OMS s-a ajuns la concluzia că virusul, practic, îl aducem în încăpere cu talpa.

  VERONICA LEȘCO, REPORTER ACCENT TV
  Covorașele pot fi instalate la intrare în diferite instituții. Potrivit producătorilor, dezinfectantul din covorașe are o durată de acțiune de 30 de secunde, ceea ce înseamnă că talpa pantofilor poate fi dezinfectantă 100% și în acest fel, virusul nu pătrunde în spațiul închis.

  La momentul de față, compania produce 3 tipuri de covorașe de acest fel, toate cu capacitatea de absorbție a dezinfectantului de 24 de ore. Covorașele sunt confecționate din material PVC impermeabil, iar termenul lor de utilizare este de 3 ani.

  RODICA GOJAN, DIRECTOR COMERCIAL, COMPANIE PRODUCĂTOARE DE DETERGENȚI ȘI DEZINFECTANȚI, RM
  El are un lipici în spate, care se lipește de podea. În el este un material din burete, care cu timpul se schimbă. Din luna martie până acuma este testat la un centru COVID. Plus la asta, pe el se merge cu paturile astea pe rotile, cu greutate de peste 200 de kg și ele rezistă.

  Covorașele au atras atenția oamenilor.

  Încă nu am încercat, trebuie să încercăm, eu cred că e o idee bună. La serviciu, eu cred că într-un magazin e super.

  Eu nu am văzut până acuma, dar aș procura pentru întreprindere, pentru casa de locuit, în fața scării să fie. E bine că sunt așa idei, se promovează, să fie rezultatul.

  Specialiștii de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică susțin că astfel de covorașe dezinfectante reprezintă o metodă de siguranță, care contribuie la dezinfectarea tălpii pantofilor.

  NATALIA SILITRARI, ȘEF DIRECȚIE, ANSP , EA, MD,
  Sunt recomandate în spațiile unde este necesar de a respecta regimul de igienă, regimul de dezinfecție sau cel de sterilitate. În spitale, în sălile de operații, în sălile unde are loc prepararea bucatelor. În contextul pandemiei, a virusului COVID-19 sursa principală de dezinfectare este omul bolnav, omul care transmite acest virus pe cale aerogenă, prin picături. Cu talpa piciorului, cu încălțămintea este puțin probabil de a transmite virusul COVID-19 într-o încăpere, dar nu se exclude.

  Compania producătoare de detergenți și dezinfectanți este singura din țară, care produce covorașe dezinfectante. Prețul covorașelor variază în funcție de mărimea acestuia, de la 1200 – 2400 lei.

  Copyright © 2020