Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  COVID-19: În municipiul Chișinău a crescut numărul de cazuri grave

  Incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată în municipiul Chişinău. Numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut, transmite MOLDPRES.

  Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi la ședința on-line a serviciilor municipalității că în capitală rămâne instaurată starea de alertă epidemiologică sporită, dat fiind faptul că incidența cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus este ridicată, iar numărul cazurilor grave și foarte grave a crescut.

  Potrivit oficialului, în instituțiile municipale de sănătate se află 680 de pacienți internați cu diagnosticul de COVID-19, la dispoziția autorităților municipale de sănătate fiind disponibile 392 de locuri de tratament.

  În același timp, Tatiana Bucearschi a menționat că va fi lansat un plan de pregătire și instruire a personalului medical pentru procesul de vaccinare. Aceasta a precizat că autoritățile locale nu sunt responsabile pentru procurarea vaccinului anti-covid și că vor fi la dispoziția autorităților centrale pentru a pune în aplicare planul de imunizare împotriva COVID-19.

  moldpres.md

  Facebook

  SOCIAL

  Cele peste 180 de mii de doze de vaccin Sputnik-V, donate de Federația Rusă țării noastre, vor ajunge la Chișinău în câteva zile. Despre...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi a fost inaugurat primul centru municipal de vaccinare. Instituția este amplasată în incinta edificiului din str. Petru Rareș,...

  SOCIAL

  Întreprinderea municipală "Exdrupo" va începe spălarea părții carosabile a drumurilor din Chișinău. Directorul întreprinderii, Sergiu Tomiță, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor...

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău va suspenda activitatea unităților de alimentație publică care nu respectă măsurile Comisei Extraordinare de Sănătate Publică.

  Copyright © 2020