Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Un pilot german a desenat pe cer o seringă uriaşă

  Un tânăr pilot german a desenat o seringă uriaşă pe cer în timpul unui zbor de aproape 300 de kilometri în Baden-Württemberg, chiar înainte de începerea campaniei europene de vaccinare împotriva COVID-19, informează AFP.

  FILE PHOTO: A flightradar24.com handout photo received on December 27, 2020 shows the flight track for a D-ENIG plane that traced a syringe on the maps in Germany to celebrate the arrival of a COVID-19 vaccine. The flight between Friedrichshafen and Ulm took place on December 23, 2020. Mandatory credit FLIGHTRADAR24.COM/via REUTERS/File Photo

  Samy Kramer, un pilot amator în vârstă de 20 de ani, a programat ruta pe care ar trebui să o parcurgă punct cu punct cu un dispozitiv GPS înainte de a decola miercuri, în ajunul Crăciunului, cu un avion de două locuri de pe aeroportul Friedrichshafen, în apropierea lacului Constanţa.

  În timpul zborului său de aproximativ o oră şi 40 de minute, a urmat traseul de aproximativ 280 de kilometri indicat pe tabloul său de bord realizând inclusiv viraje la 90 de grade pentru a ajunge la un traseu în formă de seringă ce a putut fi urmărit pe site-ul Flightradar.

  „Am vrut să le dau de gândit cetăţenilor pentru ziua în care vaccinul devine disponibil”, a declarat Samy Kramer, student la inginerie economică.

  Germania a început oficial duminică campania de vaccinare împotriva COVID-19. În această primă etapă, publicul ţintă vizat sunt persoanele de peste 80 de ani şi personalul medical.

  În total, Germania urmează să primească 1.3 milioane de doze de vaccin până la sfârşitul anului, apoi între 11 şi 13 milioane de doze până la sfârşitul lunii martie.

  Aproximativ 65% din germani sunt gata să se vaccineze chiar acum sau după o perioadă de observare a efectelor secundare la alţi pacienţi, potrivit unui sondaj al institutului YouGov pentru agenţia DPA.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Guvernul german a aprobat, marți, relaxarea restricțiilor anti-pandemice pentru persoanele vaccinate cu ambele doze sau care au trecut prin infecția Covid și s-au recuperat....

  LUMEA

  Germania a depăşit pragul de trei milioane de cazuri de COVID-19, potrivit cifrelor publicate luni de autoritatea naţională de supraveghere sanitară din această ţară...

  LUMEA

  Landul german Bavaria a negociat un „contract preliminar” pentru a primi 2,5 milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V, a anunțat miercuri liderul...

  LUMEA

  Statele Unite au raportat peste 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, informează DPA.

  Copyright © 2020