Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Situaţie critică la Kiev şi record de decese în Ucraina

  Ucraina a înregistrat miercuri un nou record de spitalizări şi decese zilnice cauzate de COVID-19, potrivit autorităţilor, capitala Kiev fiind într-o situaţie „critică”, informează AFP.

  Această fostă republică sovietică a înregistrat 481 de decese şi 5.587 de bolnavi spitalizaţi, potrivit statisticilor zilei, Ucraina fiind una dintre cele mai sărace ţări din Europa şi cu un sistem de sănătate învechit.

  La Kiev, oraş cu peste 3 milioane de locuitori, „situaţie este critică”, a atenţionat miercuri primarul Vitali Kliciko. „Dacă nu vom opri în viitorul apropiat progresia fulgerătoare a bolii, sistemul de sănătate al capitalei nu va rezista”, a adăugat el.

  Începând de luni, Kievul a impus noi restricţii împotriva COVID-19, transportul în comun fiind accesibil doar persoanelor care lucrează în sectoarele esenţiale. Toate şcolile şi grădiniţele au fost închise, la fel cum a fost închis înainte de ele învăţământul secundar.

  De la începutul pandemiei, Ucraina a înregistrat 1,78 de milioane de contaminări, dintre care aproape 35.500 s-au soldat cu deces, la o populaţie de circa 40 de milioane de locuitori.

  Campania de vaccinare a început în Ucraina pe 24 februarie, fiind marcată de întârzieri în ceea ce priveşte livrările de vaccinuri, de probleme logistice, dar şi de o atitudine anti-vaccinare foarte răspândită. Până la ora actuală, circa 320.000 de ucraineni au fost imunizaţi cu o primă doză de vaccin.

  Ucraina a achiziţionat 500.000 de doze de vaccin AstraZeneca produse în India şi a importat 215.000 de doze de vaccin chinezesc CoronaVac, însă administrarea lor încă nu a început.

  Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat marţi încheierea unui contract pentru achiziţia a 10 milioane de doze de vaccin Pfizer, a cărui livrare este aşteptată, potrivit Ministerului Sănătăţii al Ucrainei, „în timpul lui 2021”.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Microbiologul britanic Ravi Gupta, unul dintre consilierii guvernului de la Londra, a avertizat luni că Marea Britanie se află în pragul unui nou val...

  SOCIAL

  Autoritățile publice locale din municipiul Chișinău iau în considerare reducerea restricțiilor anticovid.

  LUMEA

  Guvernul german a aprobat, marți, relaxarea restricțiilor anti-pandemice pentru persoanele vaccinate cu ambele doze sau care au trecut prin infecția Covid și s-au recuperat....

  LUMEA

  Cel puţin 82 de persoane au murit duminică dimineaţa într-un incendiu care a distrus un spital din Bagdad dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19, potrivit...

  Copyright © 2021