Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Rusia a început să producă CoviVac, al treilea vaccin al său împotriva COVID19

  Rusia a început să producă CoviVac, al treilea său vaccin anti-COVID19, şi în curând va fi disponibil pentru administrare, deşi studiile clinice de fază 3 sunt încă în curs de desfăşurare, au declarat joi oficiali ruşi, relatează Reuters.

  фото: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration - RC2WGK9WA5QU

  Cel mai cunoscut vaccin rusesc împotriva COVID-19 este Sputnik V. De asemenea, Moscova a aprobat pentru utilizare de urgenţă alte două vaccinuri, EpiVacCorona şi CoviVac.

  „Al treilea vaccin rusesc va fi introdus pe piaţă şi va ajunge în regiunile ruse în zilele următoare”, a declarat Ministerul rus al Învăţământului Superior şi Ştiinţei, într-un comunicat.

  Centrul Chumakov intenţionează să producă până la 10 milioane de doze de vaccin CoviVac pe an, a mai spus ministerul.

  Ministrul rus al Ştiinţei, Valeri Falkov, a afirmat la rândul său că studiile clinice de fază 3 finală asupra acestui vaccin au început, a raportat agenţia de ştiri Interfax.

  Directorul Centrului Chumakov a declarat că aceste studii vor fi finalizate în termen de jumătate de an, precizează agenţia de ştiri rusă.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Spania a revenit miercuri în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19. Decizia a fost luată după creşterea alarmantă a numărului de cazuri,...

  LUMEA

  Numărul noilor cazuri de COVID-19 în Grecia a crescut mai mult decât dublu marţi faţă de luni, după ce mai multe săptămâni de scădere...

  LUMEA

  Catalonia a decis marţi să reimpună restricţii pentru a stopa creşterea "exponenţială" a cazurilor de COVID-19 înregistrate în ultimele zile, în special în rândul...

  LUMEA

  Un avion cu 28 de oameni la bord s-a prăbușit în largul Peninsulei Kamceatka din estul Rusiei.

  Copyright © 2021