Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Proteste în Italia împotriva măsurilor restrictive

  O demonstraţie împotriva măsurilor împotriva coronavirusului a dus la revolte în weekend la Milano, potrivit relatărilor din presa italiană de duminică, relatează DPA.

  Protestatarii au ieşit în stradă sâmbătă împotriva vaccinărilor şi a noului ”paşaport verde”, necesar pentru a avea acces în diverse localuri. În cele din urmă, ei au intrat în conflict cu poliţiştii şi carabinierii.

  Potrivit presei, unii manifestanţi au fost uşor răniţi.

  Poliţiştii au folosit bastoane pentru a ţine participanţii departe de Piazza Duomo până la încheierea unui miting electoral al partidului Fratelli d’Italia, condus de Giorgia Meloni. Protestul nu fusese anunţat.

  Proteste împotriva măsurilor guvernamentale au avut loc şi în oraşe precum Roma şi Trieste. În capitală, au avut loc atacuri asupra forţelor de ordine.

  Deţinătorii paşaportului verde pot dovedi că s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19 sau că s-au vindecat de această boală. De asemenea, acesta poate face dovada unui test negativ.

  Premierul italian Mario Draghi a extins recent pe scară largă utilizarea paşaportului verde. În plus, testele pentru coronavirus nu mai sunt gratuite.

  Începând cu 15 octombrie, lucrătorii din sectorul public şi privat trebuie să prezinte certificatul pentru a avea acces la locul de muncă. Fără paşaportul verde, nimeni nu va avea voie să meargă la serviciu.

  Prin aceste măsuri, guvernul urmăreşte să stimuleze şi mai mult campania de vaccinare. Până la sfârşitul săptămânii, aproximativ 83% dintre italienii cu vârsta de peste 12 ani au fost vaccinaţi cel puţin o dată, iar peste 77% dintre ei au parcurs întregul ciclu de vaccinare.

  agerpres.ro

  SOCIAL

  Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a dedus că motivul blocajului economic sunt oamenii care participă la proteste și, în acest mod, „blochează viața comercială”...

  LUMEA

  Zi de proteste pe aeroporturile din Europa. În Germania, patru mari aeroporturi vor fi paralizate din cauza unei greve de avertisment a muncitorilor. Unul...

  SOCIAL

  În societatea Republicii Moldova există spiritul protestatar, dar oamenii se tem să iasă la protest pentru să „sunt monitorizați de poliție și de superviseri”....

  LUMEA

  Articolul de lege referitor la creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani a fost votat în noaptea de miercuri spre...

  Copyright © 2021