Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Proteste în Italia împotriva măsurilor restrictive

  O demonstraţie împotriva măsurilor împotriva coronavirusului a dus la revolte în weekend la Milano, potrivit relatărilor din presa italiană de duminică, relatează DPA.

  Protestatarii au ieşit în stradă sâmbătă împotriva vaccinărilor şi a noului ”paşaport verde”, necesar pentru a avea acces în diverse localuri. În cele din urmă, ei au intrat în conflict cu poliţiştii şi carabinierii.

  Potrivit presei, unii manifestanţi au fost uşor răniţi.

  Poliţiştii au folosit bastoane pentru a ţine participanţii departe de Piazza Duomo până la încheierea unui miting electoral al partidului Fratelli d’Italia, condus de Giorgia Meloni. Protestul nu fusese anunţat.

  Proteste împotriva măsurilor guvernamentale au avut loc şi în oraşe precum Roma şi Trieste. În capitală, au avut loc atacuri asupra forţelor de ordine.

  Deţinătorii paşaportului verde pot dovedi că s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19 sau că s-au vindecat de această boală. De asemenea, acesta poate face dovada unui test negativ.

  Premierul italian Mario Draghi a extins recent pe scară largă utilizarea paşaportului verde. În plus, testele pentru coronavirus nu mai sunt gratuite.

  Începând cu 15 octombrie, lucrătorii din sectorul public şi privat trebuie să prezinte certificatul pentru a avea acces la locul de muncă. Fără paşaportul verde, nimeni nu va avea voie să meargă la serviciu.

  Prin aceste măsuri, guvernul urmăreşte să stimuleze şi mai mult campania de vaccinare. Până la sfârşitul săptămânii, aproximativ 83% dintre italienii cu vârsta de peste 12 ani au fost vaccinaţi cel puţin o dată, iar peste 77% dintre ei au parcurs întregul ciclu de vaccinare.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Italia se pregătește pentru proteste, în condițiile în care de vineri toți lucrătorii vor fi obligați să prezinte un permis de sănătate pentru coronavirus...

  SOCIAL

  Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, pacienții programați pentru internări și intervenții chirurgicale vitale nu vor avea acces la serviciile de terapie...

  ALEGEREA EDITORILOR

  De ce tac ambasadele? Unde-i societatea civilă care a fost „hrănită” toți acești bani cu sute de mii de dolari din banii noștri. Se...

  LUMEA

  Italia a fost lovită de furtuni puternice săptămâna aceasta, în oraşul Catania din Sicilia fiind semnalate marţi ploi abundente şi grindină, iar autorităţile oraşului...

  Copyright © 2021