Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Peste 16 milioane de infectări, confirmate în Statele Unite

  Peste 16 milioane de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în Statele Unite de la începutul pandemiei de COVID-19, au anunţat duminică reprezentanţii Universităţii Johns Hopkins, relatează DPA.

  În cifre absolute, acesta cel mai mare bilanţ raportat de o ţară la nivel mondial.

  Numărul cazurilor noi de infectare care au fost confirmate în ultimele 24 de ore este de 219.510, iar cel total a urcat astfel la 16.067.031.

  Sâmbătă, 2.368 de americani au murit după ce au contractat virusul SARS-CoV-2, un număr mai mic decât recordul stabilit în ziua precedentă, cu peste 3.300 de decese.

  În total, 297.837 de persoane au murit în Statele Unite din cauza maladiei COVID-19.

  Statele Unite se pregătesc să lanseze cel mai amplu program de vaccinare din istoria ţării în zilele următoare, după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat utilizarea în regim de urgenţă a vaccinului Pfizer-BioNTech.

  Primele persoane care vor primi acest vaccin sunt angajaţii din sectorul medical şi rezidenţii din aziluri. Americanii din populaţia generală nu vor putea fi vaccinaţi mai devreme de primăvara sau vara anului viitor, au precizat autorităţile sanitare americane.

  Statele Unite se confruntă cu un nou val de creştere considerabilă a numărului de cazuri de infectare, iar numărul paturilor disponibile în spitalele americane scade cu rapiditate la nivelul întregii ţări.

  agerpres.ro

  LUMEA

  Un tren de marfă care transporta materiale periculoase a deraiat miercuri seară în vestul statului Arizona (sud-vestul SUA), a relatat The New York Times...

  LUMEA

  Cele mai mari bănci din lume au fost lovite la bursă vineri, în condițiile în care problemele la un creditor regional din SUA au...

  POLITICA

  În contextul problematicii transnistrene, directorul executiv al Asociației ADEPT, Igor Boțan, sugerează autorităților din Republica Moldova că lucrurile trebuie foarte bine cântărite și că...

  POLITICA

  Vicepreședintele Partidului politic „ȘOR”, deputatul de opoziție Marina Tauber a exprimat mulțumiri partenerilor de dezvoltare pentru asistența acordată Republicii Moldova. În același timp, parlamentarul...

  Copyright © 2021