Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Noi sub-variante Omicron identificate în India

  Numărul cazurilor zilnice de COVID-19 din India urmează o tendinţă descendentă, însă două noi sub-variante Omicron, BF.7 şi BQ.1, au fost detectate în ţara din Asia de Sud, au relatat marţi media locale, informează agenţia Xinhua.

  Statul „Maharashtra a raportat cazuri (de infectare) cu alte sub-variante Omicron – BA.2.3.20 şi varianta BQ.1 care a fost detectată pentru prima dată în India luni, într-un eşantion prelevat de la un pacient din Pune”, potrivit unei relatări.

  BQ.1 este o variantă descendentă din BA.5.

  Sub-varianta BF.7 a fost detectată de institutul de cercetare Gujarat Biotechnology Research Center la data de 14 octombrie.

  În statul sud-vestic Maharashtra, a fost raportată, de asemenea, XBB, o altă sub-variantă a variantei Omicron a coronavirusului responsabil de COVID-19. Această sub-variantă a fost detectată anterior în Kerala, sudul Indiei.

  XBB, rezultatul unei combinaţii între două sub-variante Omicron, BJ.1 şi BA.2.75, prezintă o răspândire rapidă.

  Experţii din domeniul sanitar anticipează o creştere a numărului de cazuri de infectare în sezonul rece în acest stat, îndeosebi în perioada sărbătorilor. Departamentul de sănătate din Maharashtra şi experţii au solicitat populaţiei să nu ignore simptomele asemănătoare gripei şi să apeleze la sfatul medicilor.

  Între timp, guvernul statului Kerala a declarat luni că intensifică măsurile de prevenţie în contextul noilor variaţii genetice ale COVID-19 – XBB şi XBB1 – raportate din alte părţi ale lumii.

  Marţi, India a înregistrat 1.542 de cazuri noi de COVID-19, cea mai scăzută cifră din ultimele şase luni.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Cel puţin 132 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un pod pietonal din epoca colonială s-a prăbuşit duminică seara în statul Gujarat din...

  LUMEA

  Variante noi de Omicron, mai contagioase, încep să se răspândească în Statele Unite, conform unor noi date guvernamentale, relatează UPI. Din fericire, noile variante,...

  LUMEA

  Cel puţin 25 de persoane au murit după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie în munţii din nordul Indiei, a anunţat miercuri poliţia,...

  LUMEA

  Trăsnetele şi ploile torenţiale au provocat 36 de decese în statul Bihar, din estul Indiei, în ultimele 24 de ore, a relatat marţi postul...

  Copyright © 2021