Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Moscova anunţă lansarea producţiei vaccinului Sputnik V în Serbia

  Rusia a anunţat miercuri lansarea producţiei principalului său vaccin împotriva COVID-19 în Serbia, care devine astfel prima ţară europeană care produce Sputnik V după Rusia şi Belarus, potrivit AFP.

  „Serbia a devenit prima ţară din sudul Europei care produce Sputnik V”, a declarat într-un comunicat Fondul suveran rus (RDIF), care a finanţat vaccinul.

  Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Fondului a declarat că în prezent doar Rusia şi Belarus, aliatul Moscovei, produc vaccinul Sputnik V în Europa.

  La rândul sau, ministrul sârb pentru inovare, Nenad Popovic, a anunţat pe Twitter că producţia vaccinului în Serbia va începe propriu zis la 20 mai.

  Preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, urmează să viziteze joi Institutul Torlak din Belgrad, care va produce vaccinul rusesc.

  Serbia, care doreşte să adere la Uniunea Europeană, dar rămâne apropiată de Rusia pe plan diplomatic, şi-a început campania de vaccinare la începutul lunii ianuarie cu Sputnik V.

  „Amploarea vaccinării ar putea fi crescută considerabil graţie lansării producţiei locale”, a declarat Kirill Dmitriev, director general al Fondului rus, într-un comunicat.

  În august trecut, anunţul Moscovei privind înregistrarea vaccinului Sputnik V a fost criticat iniţial în Occident ca fiind prematur.

  Dar fiabilitatea produsului a fost stabilită în lunile următoare, iar vaccinul este omologat deja în 60 de ţări.

  Fără a avea capacităţi de producţie suficiente şi declarând că prioritate o are populaţia rusă, Rusia a livrat până acum doar cantităţi reduse de vaccin în străinatate.

  agerpres.ro

  SOCIAL

  Autoritățile medicale din țara noastă au declarat la recepționarea celui de al doilea lot de vaccin rusesc "Sputnik V" că sunt gata să înceapă...

  SOCIAL

  La Chișinău a ajuns, în această seară, cel de-al doilea lot de vaccin rusesc ”Sputnik-V”. Este vorba despre 71 de mii de doze pentru...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Mâine, 30 aprilie, ora 15.00, în Republica Moldova va ajunge și următorul lot de vaccin rusesc Sputnik V, informează Direcția generală comunicare și relații...

  LUMEA

  Intervalul dintre prima și a doua doză de vaccin Sputnik-V poate fi mărită de la 21 de zile până la trei luni. Calitatea vaccinării...

  Copyright © 2020