Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Marea Britanie a vaccinat cu prima doză peste 10 milioane de persoane

  Mai mult de 10 milioane de persoane au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19 în Marea Britanie, a anunţat miercuri ministrul sănătăţii, Matt Hancock, transmite Reuters.

  фото: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration - RC2WGK9WA5QU

  ‘Aceasta este o bornă cu o semnificaţie imensă în efortul nostru naţional împotriva acestui virus’, a subliniat Hancock pe Twitter.

  Guvernul şi-a propus ca până la mijlocul lunii februarie să fie vaccinate cu prima doză toate persoanele de peste 70 de ani, cele foarte vulnerabile şi toate cadrele medicale din prima linie.

  Ritmul de vaccinare, care a ajuns la 400.000 de doze pe zi, plasează Regatul Unit doar în urma Israelului şi a Emiratelor Arabe Unite în ce priveşte numărul de doze administrate la 100 de locuitori.

  Potrivit cifrelor comunicate de guvern, 10.021.471 de persoane au primit prima doză de vaccin, iar 498.962 dintre ele şi pe cea de-a doua.

  Marea Britanie a fost prima ţară care a aprobat vaccinul de la Pfizer-BioNTech şi pe cel al AstraZeneca, ceea ce i-a permis un start precoce al campaniei, favorizat şi de încheierea de contracte în fazele timpurii ale dezvoltării vaccinurilor, evitând astfel unele din penuriile care afectează programele din ţările UE.

  agerpres.ro

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  China a confirmat decizia de a acorda Republicii Moldova 150 mii de doze de vaccin anti-COVID în calitate de ajutor umanitar. Despre aceasta președintele...

  SOCIAL

  Deputații PSRM au declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinarea anti-COVID-19 este singura salvare împotriva pandemiei. Potrivit acestora, lupta cu infecția...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Aproape 2,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID vor fi procurate în scurt timp de țara noastră. Anunțul a fost făcut de ministerul Sănătății.

  SOCIAL

  Prețurile la vaccinurile anti-COVID 19 vor fi plafonate. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale pentru a nu admite creșterea exagerată la...

  Copyright © 2020