Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus în lume: Franţa a înregistrat un nou record de peste 16.000 de cazuri noi în 24 de ore

  Franţa a înregistrat 16.096 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, nou record de la începerea testării pe scară largă în ţară, potrivit informaţiilor date publicităţii joi seară de Direcţia de sănătate publică.

  Precedentul record s-a ridicat la peste 13.000 de noi cazuri pe zi, nivel atins miercuri. În timp ce au fost anunţate noi măsuri de restricţie pentru a încerca să oprească răspândirea pandemiei, 52 de bolnavi de COVID-19 au murit în 24 de ore, la spital, a precizat serviciul public de sănătate.

  Semn că pandemia progresează: proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate (rata de pozitivare) a crescut continuu, atingând 6,5%, faţă de 6,2% miercuri şi 5,4% săptămâna trecută.

  În ultimele şapte zile, spitalele au primit 4.258 de bolnavi noi, dintre care 718 cazuri grave la reanimare, cu 43 mai mult decât în ajun.

  De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.511 de decese legate de COVID-19, dintre care 20.940 în mediul spitalicesc.

  În raportul său săptămânal, de asemenea difuzat joi, serviciul public de sănătate a avertizat în legătură cu o „majorare exponenţială a internărilor la reanimare” şi o „creştere a circulaţiei SARS-CoV-2 la persoanele în vârstă de 65 de ani şi mai mult”.

  Bazându-se pe datele până la 22 septembrie, serviciul public de sănătate a semnalat o „subestimare a majorării numărului de cazuri confirmate cauzată probabil de o saturaţie a capacităţilor de diagnostic”, precum şi o subestimare a numărului de focare de contaminare.

  agerpres..ro

  SOCIAL

  În Moldova, din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, a decedat legendarul director al Combinatului Cricova, Valentin Bodiul, scrie kp.md

  LUMEA

  Cehia închide, de mâine, restaurantele și barurile din toată țara. S-au închis şi cinematografele, grădinile zoologice, sălile de fitness şi muzeele, iar consumul de...

  LUMEA

  În România au fost confirmate, până acum, 142.570 de infectări cu coronavirus.

  LUMEA

  Barurile din Paris se vor închide de marţi, când se vor aplica restricţii şi restaurantelor şi va fi restrânsă la jumătate şi asistenţa în...

  Copyright © 2020