Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Franţa redeschide terasele şi muzeele

  În Franţa se redeschid terasele şi muzeele, în Austria, restaurantele îşi aşteaptă din nou clienţii, iar New Yorkul renunţă la purtarea măştii: rezidenţii mai multor ţări occidentale se bucură, începând de miercuri, de mai multă libertate pe fundalul unei scăderi a numărului de infectări cu noul coronavirus, spre deosebire de India, cufundată în continuare într-o criză sanitară acută, informează AFP.

  Cinematografele, teatrele şi muzeele din Franţa pot organiza din nou evenimente cu spectatori, care vor trebui să poarte măşti, la parametri maximali de funcţionare. Interdicţia de circulaţie a fost decalată cu două ore şi este în vigoare în intervalul 21:00 – 06:00.

  În ultimele zile, proprietarii cafenelelor au muncit de zor pentru a asigura aprovizionarea cu băuturi şi bere, precum şi pentru a curăţa şi instala terasele. Unii dintre aceştia au deschis liste de rezervare, care s-au umplut deja. Este o reîntoarcere ”la viaţă, cu adevărat” şi la posibilitatea de a te întâlni cu ”prietenele” la un pahar, spune Amélie, o pariziancă de 32 de ani.

  Relaxarea parţială a restricţiilor a fost decisă în urma unei diminuări a circulaţiei virusului, care rămâne cu toate acestea ridicată (circa 14.000 de noi cazuri zilnice în medie) şi de o creştere a ritmului de vaccinare în Franţa, unde, până acum, s-au înregistrat 108.000 de decese din cauza pandemiei.

  Reîntoarcerea la viaţa normală face un pas în plus în Austria, unde restaurantele, hotelurile şi locurile de cultură se deschid integral începând de miercuri. Cu toate acestea, va fi necesară prezentarea unui document de identitate la intrarea în diferite spaţii, realizarea unui test pe loc atunci când acest lucru este posibil, prezentarea unui test cu rezultat negativ, a dovezii vaccinării sau a unui document care atestă prezenţa anticorpilor.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Ne aşteaptă noi restricţii anti-COVID din cauza creşterii constante a numărului de infectări cu noul coronavirus. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică se va...

  SOCIAL

  Disensiuni în cadrul Guvernului PAS. Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spătari, le contrazice pe premierul Natalia Gavrilița și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în...

  LUMEA

  Franţa va interzice ambalajele din plastic pentru aproape toate fructele şi legumele, începând cu ianuarie 2022, în încercarea de a reduce deşeurile din plastic,...

  SOCIAL

  Un număr de 200 de elevi și 36 de pedagogi din 56 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău s-au îmbolnăvit de COVID-19.

  Copyright © 2021