Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Egiptul va produce 40 de milioane de doze de vaccin Sputnik V pe an

  Compania farmaceutică egipteană Minapharm a anunţat joi un acord pentru producerea în Egipt a circa 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V pe an, informează AFP.

  Într-un comunicat comun, Minapharm şi Fondul suveran rus (RDIF), care au finanţat dezvoltarea vaccinului, au anunţat că „părţile intenţionează să înceapă imediat transferul de tehnologie”.

  „Dezvoltarea vaccinului este aşteptată pentru al treilea trimestru al lui 2021”, se arată în comunicat.

  Filiala germană a Minapharm, ProBioGen AG, va participa la „optimizarea proceselor pentru a creşte şi mai mult producţia”, se adaugă în comunicat.

  Rusia încearcă să diversifice sursele de producţie pentru vaccinul său multiplicând acordurile cu firme străine.

  La sfârşitul lunii martie, RDIF a anunţat că firma farmaceutică chineză Shenzhen Yuanxing Gene-tech va produce 60 de milioane de doze de vaccin Sputnik V.

  Kirill Dmitriev, CEO-ul RDIF, a precizat joi în comunicat că „acordul cu Minapharm marchează primul nostru parteneriat din regiunea MENA pentru a produce Sputnik V”.

  În Europa, problema utilizării vaccinului Sputnik este controversată. Ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian a reproşat recent Rusiei că a făcut din acesta un instrument de „propagandă” în lume.

  În acelaşi timp, autorităţile sanitare egiptene au anunţat mai devreme în această lună că Egiptul va produce în curând circa 80 de milioane de doze pe an de vaccin dezvoltat de laboratorul chinez Sinovac.

  Un acord pentru producerea Sinovac în Egipt, prin intermediul companiei locale de producţie a vaccinurilor Vacsera, a fost aprobat săptămâna aceasta de către autorităţi.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Nu există interes! Astfel președintele de onoare al PSRM, Igor Dodon, a comentat faptul că în Republica Moldova așa și nu a fost adus...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Lipsa de interes din partea autorităților de la Chișinău de a procura vaccinul rusesc Sputnik V tergiversează procesul de imunizare a populației, susține președintele...

  LUMEA

  Guvernul egiptean va începe în decembrie procesul de transferare a birourilor sale în noua capitală administrativă localizată la est de Cairo, a anunţat miercuri,...

  SOCIAL

  Președintele PSRM Igor Dodon s-a imunizat cu serul rusesc Sputnik V.  Igor Dodon a plasat pe pagina sa de pe o rețea de socializare...

  Copyright © 2021