Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Egiptul ridică de marţi restricţiile impuse împotriva epidemiei

  Egiptul va ridica de marţi, 1 iunie, restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului, inclusiv pe cele privind programul de funcţionare a magazinelor şi restaurantelor, a anunţat guvernul de la Cairo, transmite luni Reuters.

  Din 6 mai, magazinele, mall-urile şi restaurantele se închideau la ora locală 21:00 după o creştere a numărului de infectări.

  Egiptul a impus măsuri stricte la începutul pandemiei, închizându-şi spaţiul aerian şi impunând interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii pentru a combate răspândirea coronavirusului, dar a rămas în cea mai mare parte deschis începând din iunie trecut.

  Ca parte a eforturilor de a salva sectorul turistic, a finalizat vaccinarea angajaţilor tuturor hotelurilor din provinciile Sinaiul de Sud şi Marea Roşie şi are în plan să vaccineze toţi locuitorii staţiunilor Hurghada şi Sharm el-Sheik, a anunţat guvernul duminică.

  Veniturile din turism, o sursă importantă de valute străine pentru Egipt, au scăzut drastic cu 70% în 2020 din cauza pandemiei. Turismul generează în mod obişnuit până la 15% din PIB al ţării.

  Egiptul este optimist că va primi mai mulţi turişti în anul acesta, numărul lor crescând constant din ianuarie până la circa jumătate de milion de vizitatori pe lună, a declarat ministrul turismului şi antichităţilor, Khaled El-Enany, pentru Reuters.

  Până sâmbătă, Egiptul a raportat 260.659 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 15.001 decese asociate.

  Oficiali şi experţi spun însă că numărul real al infectărilor este mult mai ridicat, dar nu se reflectă în cifrele guvernamentale din cauza ratei scăzute de testare şi a neincluderii în bilanţ a rezultatelor testelor private.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Egiptul a anulat contractele de furnizare a 240 de mii de tone de grâu din Ucraina, achiziționate în decembrie 2021. Acest lucru este raportat...

  LUMEA

  Vești bune pentru turiști. Dacă plănuiți o vacanță în Egipt, nu veți mai fi nevoiți să vă furișați pentru a face fotografii. Ministerul Turismului...

  LUMEA

  Cel puţin 23 de persoane au murit şi 30 au fost rănite marţi după ce un autobuz de pasageri şi un camion s-au ciocnit...

  LUMEA

  Două femei au fost ucise de rechini lângă plajele Egiptului de la Marea Roșie, la sud de orașul Hurghada, a anunțat duminică ministerul egiptean...

  Copyright © 2021