Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi

  Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi, într-un moment în care China se confruntă cu o reapariţie a epidemiei de COVID-19, relatează AFP.

  FILE PHOTO: A passenger looks at the information monitor inside a terminal at Ben Gurion international airport before Israel bans international flights, taking effect from Monday midnight until the end of January, in order to stop the spread of the coronavirus disease (COVID-19) and new coronavirus strains, in Lod near Tel Aviv, Israel January 25, 2021. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo

  China aproape că eradicase epidemia pe teritoriul său încă din primăvara anului 2020, iar viaţa revenise la normal în mare parte, în pofida persistenţei câtorva focare de contaminare, sporadice şi până în prezent bine localizate.

  Dar de la descoperirea luna trecută la Nankin (est) a unor noi cazuri de COVID-19, acest focar s-a propagat rapid şi afectează în prezent 18 provincii.

  Pentru a evita contaminări suplimentare, China „va sista eliberarea de paşapoarte şi a altor documente” necesare pentru deplasarea în străinătate, a declarat unul dintre responsabilii Biroului de imigrări, Liu Haitao, subliniind totodată că aceasta este o măsură temporară.

  Măsură se aplică exclusiv cetăţenilor chinezi, „cu excepţia unor motive de maximă urgenţă” ce nu suportă amânare, a precizat el.

  China a raportat miercuri 71 de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, cel mai mare număr de contaminări de origine locală din ianuarie.

  Această creştere a numărului de contaminări rămâne totuşi încă foarte redusă în comparaţie cu cifrele înregistrate de alte ţări.

  Dar respectivul focar este în termeni de suprafaţă geografică cel mai important din ultimele luni în China.

  agerpres.ro

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Maia Sandu nu a binevoit să-l decoreze pe Zhang Yinghong, Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, deși China,...

  SOCIAL

  Republica Moldova înregistrează una dintre cele mai mari rate de creștere a numărului de cazuri de Covid 19 și de decese provocate de acesta,...

  SOCIAL

  Alte 850 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 693 în rândul persoanelor nevaccinate.

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că astăzi intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi...

  Copyright © 2021