Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Bilanţul mondial a crescut la 4,4 milioane de cazuri într-o săptămână (OMS)

  Bilanţul mondial al cazurilor de COVID-19 a crescut la 4,4 milioane în ultima săptămână, se arată miercuri în raportul epidemiologic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care semnalează că Europa şi continentul american au înregistrat cea mai mare rată de incidenţă, cu 121,1 şi, respectiv, 147,4 noi cazuri la 100.000 de locuitori, relatează EFE.

  Total infecţiilor cu noul coronavirus a depăşit 207,7 de milioane în 20 de luni de pandemie.

  Continentul american şi Europa sunt de asemenea cele două regiuni cu cea mai mare rată de mortalitate cu 2 şi respectiv 1,1 de decese la 100.000 de locuitori.

  La nivel global, numărul deceselor s-a menţinut similar cu cel de săptămâna trecută iar Africa a fost cea care a raportat cea mai importantă scădere a deceselor (-23 %).

  Creşterea cea mai considerabilă a noilor cazuri s-a înregistrat în SUA (9 %), Iran (9 %) şi India (7 %).

  În ce priveşte decesele asociate COVID-19, ţările care au înregistrat creşteri sunt Indonezia (8 %), Brazilia (3 %) şi Rusia (2 %).

  În total, numărul deceselor provocate de infecţia cu coronavirusul SARS-CoV-2 şi complicaţiile derivate din aceasta au ajuns la 4,37 de milioane.

  Varianta Delta a fost detectată în 148 de ţări, Alfa în 190, Beta în 138, iar Gama în 82 de ţări.

  agerpres.ro

  Facebook

  SOCIAL

  Pe perioada stării de urgență în sănătate publică, pacienții programați pentru internări și intervenții chirurgicale vitale nu vor avea acces la serviciile de terapie...

  LUMEA

  O demonstraţie împotriva măsurilor împotriva coronavirusului a dus la revolte în weekend la Milano, potrivit relatărilor din presa italiană de duminică, relatează DPA.

  LUMEA

  Egiptul va ridica de marţi, 1 iunie, restricţiile impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului, inclusiv pe cele privind programul de funcţionare a magazinelor şi restaurantelor,...

  LUMEA

  Statele Unite au raportat peste 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus de la debutul pandemiei, informează DPA.

  Copyright © 2021