Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Coronavirus: Autorităţile din Italia înăspresc restricţiile în patru regiuni şi menţin staţiunile de schi închise

  Autorităţile din Italia au înăsprit duminică restricţiile în patru regiuni, din cauza creşterii numărului de infectări cu coronavirus, relatează DPA.

  Regiunile Toscana, Liguria, Abruzzo şi Trentino au fost incluse în aşa-numitele ‘zone portocalii’ de către Ministerul Sănătăţii, ceea ce înseamnă că barurile şi restaurantele trebuie să se închidă, iar localnicii nu pot părăsi zona din jurul locuinţei lor decât pentru urgenţe.

  Restricţiile vor fi în vigoare timp de 15 zile într-o primă fază, a adăugat Ministerul Sănătăţii.

  Majoritatea regiunilor din ţară sunt în prezent considerate ‘zone galbene’, ceea ce înseamnă că restricţiile au fost relaxate.

  Cu toate acestea, în Italia este în continuare în vigoare o restricţie de circulaţie pe timpul nopţii.

  În paralel, într-o decizie de ultim moment, autorităţile au decis să suspende redeschiderea mai multor staţiuni de schi populare, unde luni dimineaţă urma să se reia activitatea, potrivit agenţiei de presă ANSA.

  Ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat că actuala interdicţie privind sporturile de iarnă va fi prelungită.

  Oficialul a spus că staţiunile de schi trebuie să rămână închise, din cauza riscului tot mai mare reprezentat de noile tulpini, mai contagioase, ale coronavirusului.

  Italia a înregistrat duminică 11.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, iar incidenţa cazurilor la 100.000 de locuitori pe un interval de şapte zile rămâne la 130.

  agerpres.ro

  Facebook

  LUMEA

  Turcia va relaxa din restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, a anunțat președintele țării, luni, după ce numărul de cazuri noi a scăzut până...

  POLITICA

  Maia Sandu va merge în Italia pe banii statului, unde va face campanie pentru PAS. Despre aceasta liderul PCRM, Vladimir Voronin, a declarat la...

  LUMEA

  A apărut filmarea cu momentul accidentului de teleferic de luna trecută, din Alpii italieni, tragedie în care au murit 14 oameni. Imaginile au un...

  SOCIAL

  De la începutul lunii iunie 2021 Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au informat peste 5400 persoane privind regulile medico-sanitare, care trebuie să...

  Copyright © 2021