Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Corneliu Furculiță: Trebuie să fim priviți ca stăpâni la noi acasă, dar să nu ni se impună interese străine

  Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va depune eforturi ca Republica Moldova să fie privită din nou pe arena internațională ca stat suveran și independent, a declarat deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, la un post local de televiziune.

  Liderul fracțiunii parlamentare a socialiștilor susține că în capul mesei în discuțiile cu partenerii externi trebuie puse interesele naționale, iar acest lucru îl poate asigura doar o conducere care pledează pentru independența Republicii Moldova.

  ”Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va întreprinde toate măsurile pentru a consolida statalitatea Republicii Moldova. Nu avem în vedere înrăutățirea relațiilor cu partenerii externi, din contra acestea vor fi repuse în albia normelor diplomatice internaționale. Trebuie să fim priviți ca stăpâni la noi acasă, dar să nu ni se impună interese străine. În capul mesei trebuie să fie interesele naționale. Acest lucru îl poate asigura doar o conducere puternică, care pledează pentru independența Republicii Moldova”, a declarat deputatul. 

  Liderul PSRM, Igor Dodon, i-a înmânat acum patru zile ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, o scrisoare de protest, în care sunt expuse acțiunile misiunii diplomatice americane inacceptabile practicilor dreptului internațional. Dodon și-a exprimat îngrijorarea din numele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în legătură cu imixtiunea factorilor externi în procesul electoral. Același lucru l-a făcut mai devreme și președintele PCRM, Vladimir Voronin. Într-o scrisoare deschisă adresată ambasadorului american, cel de-al treilea președinte al țării i-a cerut să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  POLITICA

  "Acesta este rezultatul unei gestionări proaste". Astfel, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță a comentat creșterea nejustificată a prețurilor la produsele de panificație...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor consideră că alte partide republicane nu participă pentru că se tem de înfrângere.

  POLITICA

  Moldova este la un pas un nou val de infectări cu noul coronavirus, iar noul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, ale cărei activități sunt...

  POLITICA

  Corneliu Furculiță s-a pronunțat în legătură cu situația plăcuțelor de înmatriculare transnistrene. În cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune socialistul a...

  Copyright © 2021