Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Corneliu Furculiță: Ștefan Gațcan este în siguranță și se simte bine

  Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că Ștefan Gațcan este în siguranță și se simte bine. Deputatul a menționat că nu cunoaște dacă Gațcan este sau nu în țară, dar a solicitat organelor abilitate să verifice pseudopoliticienii care distribuiau informații precum că medicul ar fi părăsit țara, indicând distanța parcursă de acesta și drumul pe care se deplasa.

  ”Este o încălcare gravă, deoarece un deputat are imunitate inclusiv peste hotarele țării. Când un deputat este urmărit, demonstrează că decizia noastră de a solicita pentru domnul Gațcan pază din partea SPPS este una fondată”, a spus Furculiță.

  Președintele fracțiunii PSRM susține că Gațcan este într-un loc sigur, ales chiar de deputat.

  ”Nu pot spune este în țară sau în străinătate. Este dreptul lui de a se afla unde dorește. Declarația de ieri că este în siguranță este una liberă, nimeni nu l-a forțat, deoarece domnul Gațcan este o persoană care nu poate fi forțată”, a menționat parlamentarul.

  Liderul fracțiunii PSRM s-a arătat mirat de reacția grupului Pro-Moldova la decizia lui Gațcan de a depune mandatul de deputat.

  ”Ne miră nemulțumirea grupului Pro, nu mai știm de proxeneți, prostituate, alte cuvinte care încep cu pro ei nu cunosc. Constatăm acest fapt rușinos de traseism politic care trebuie combătut și salutăm decizia domnului Gațcan că a avut curaj să conștientizeze și să corecteze pasul pe care l-a făcut”, a declarat Furculiță.

  Președintele fracțiunii PSRM a solicitat să fie cercetat, dacă este legală prima cerere a lui Gațcan prin care acesta anunța că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro Moldova. Furculiță a amintit că documentul nu a fost depus în Parlament de Gațcan, iar legislația prevede că deputatul care părăsește fracțiunea trebuie să rămână neafiliat timp de șase luni.

  POLITICA

  Ștefan Gațcan a dormit prima noapte, imediat după ce a anunțat că pleacă de la PSRM la Pro Moldova, în hotelul ”Nobil” care-i aparține...

  POLITICA

  Deputatul Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Într-o postare pe Facebook acesta a scris că este de datoria lui să ajute medicii să-și primească...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deputatul Ștefan Gațcan se află la Iași și neagă faptul că ar fi fost sechestrat. Informația a fost confirmată pentru „Ziarul de Gardă” de...

  POLITICA

  Ștefan Gațcan este bine și în scut timp va reveni în țară. Despre aceasta deputatul a anunțat pe pagina sa de Facebook. Gațcan a...

  Copyright © 2020