Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Corneliu Furculiță: Regretăm că opoziția politică, în loc să pună umărul la depășirea crizei prin care trece țara, caută motiv să o arunce în haos

  Socialistul a făcut glume pe seama acuzațiilor lansate de opoziție la adresa guvernării.

  „Dacă e să credem acestora, guvernarea de la Chișinău s-ar face vinovată de apariția pandemiei Covid-19. Tot guvernul nostru s-ar face de vină pentru încălzirea globală și topirea ghețarilor, care a provocat secetă în regiunea noastră, inclusiv în Republica Moldova. Urmând logica opoziției, Chișinăul s-ar face de vină că statele lumii și-au închis frontierele, că în Europa Occidentală acum se vorbește de începutul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus. Tot guvernarea moldovenească, dacă e să credem acuzațiilor opoziției, s-ar face de vină pentru căderea economică globală, cea mai mare din ultima 100 de ani. Și pentru victimele exploziei din Beirut, Liban, conform opoziției, tot guvernarea de la Chișinău e de vină. Nu ne-ar mira deloc dacă opoziția ar acuza guvernarea actuală și de faptul că o gaură neagră imensă se mișcă spre galaxia noastră, înghițând orice corp ceresc în calea lor, astfel punând sub un real pericol și sistemul nostru solar”, scrie Furculiță.

  Președintele fracțiunii PSRM regretă că opoziția politică, în loc să pună umărul la depășirea crizei prin care trece Republica Moldova, “caută orice motiv să provoace și o criză guvernamentală, să arunce țara în haos”.

  Corneliu Furculiță susține că opoziția parlamentată este cea care stimulează și organizează protestele din ultima perioadă.

  “Au încercat cu combatanții, cu agricultorii, cu transportatorii sau parcul de distracție de la Orhei. La orice astfel de protest vedem prezente și instrumentele fidele ale oligarhilor, care transmit în direct acțiunile de pe telefoane de mii de euro, în condițiile în care, oficial, sunt șomeri”, spune socialistul.

  Furculiță a reiterat că, deși Republica Moldova trece printr-o criză fără precedent, Guvernul Chicu face față situației.

  „Oamenii își amintesc foarte bine că anul trecut, un an mult mai bun din perspectiva economică, Guvernul Sandu (al blocului ACUM) nu a acordat suport agricultorilor, care au avut de suferit de pe urma grindinei, n-au ajutat bine oamenii rămași fără casă după prăbușirea blocului de la Otaci, au stopat programele naționale, inclusiv de reparare a drumurilor, au scumpit energia electrică și au majorat diferite taxe și impozite. Toate prețurile anul trecut au crescut foarte mult, fapt pentru care cetățenii au numit Guvernul Sandu – Guvernul scumpirilor”, a mai amintit Furculiță.

  Într-un final, președintele fracțiunii PSRM a îndemnat opoziția „dacă nu vrea să ajute, măcar să nu încurce”.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  Facebook

  POLITICA

  Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, a îndemnat deputații din fostul Bloc ACUM să înceteze speculațiile cu privire la funcționalitatea Guvernului. Deputatul socialist...

  POLITICA

  Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o inițiativă legislativă de a înregistra o nouă Lege cu privire la funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii...

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a convocat o ședință de lucru cu președinții comisiilor de profil din cadrul Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele Republicii Moldova....

  POLITICA

  Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețsov.

  Copyright © 2020