Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Corneliu Furculiță oferă detalii despre discuțiile cu deputații PAS

  PSRM a purtat discuții cu PAS cu privire la identificarea soluțiilor legale de dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate, în cadrul inițiativei publice lansate anterior de socialiști. Cu această precizare a venit președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță.

  Deputatul a declarat că la aceste discuții s-a discutat strict tehnic cum ajungem la anticipate, fără a fi înaintată vreo condiție, așa cum a afirmat deputatul PAS, Igor Grosu.

  ”Eu am păstrat tăcerea pe toată această perioadă, fiindcă am avut înțelegerea să nu scoatem detalii ale negocierilor, dar deoarece dumnealui deja s-a exprimat, eu voi aduce careva detalii, chiar și cu titlul de replică. Într-adevăr în cadrul inițiativei, pe care noi am declarat-o că discutăm cu toate fracțiunile, am discutat și cu fracțiunea PAS, nemijlocit cu dumnealui, cu domnul Litvinenco, am convenit detalii tehnice referitor la metoda de dizolvare a Parlamentului, am revenit la aceea că ele trebuie să fie pe făgașul constituțional”, a spus socialistul.

  Furculiță a menționat că în cadrul acestui dialog s-a vorbit chiar despre posibilele date când vor fi organizate alegerile, iar când aceste detalii au fost puse la punct, s-a propus ca discuția să fie încheiată de liderii celor două formațiuni, lucru respins de cei din PAS.

  ”Într-adevăr, am discutat și despre potențialele date și afirmam și, în nenumăratele interviuri spuneam, că alegerile anticipate ar fi bine să fie petrecute la începutul-mijlocul lunii iunie. Când toate aceste detalii au fost convenite, la solicitarea Executivului PSRM pentru a întări aceste înțelegeri s-a solicitat ca ele să fie discutate de către liderii ambelor formațiuni, la care ni s-a răspuns că este o misiune imposibilă, deoarece statutul doamnei Sandu nu-i permite să se întâlnească cu altcineva, în afară de omolog pe linie. Aici toate tratativele s-au finisat”, a declarat Furculiță.

  Președintele fracțiunii parlamentare PSRM a reiterat că în cadrul discuțiilor cu PAS nu a existat nicio înțelegere și nicio obligațiune.

  ”Nu a fost nicio trișare și așa cum ne-am onorat până acum obligațiunile, așa ni le vom onora și în continuare”, a conchis parlamentatul.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Noutăţi

  Meteorologii au prelungit astăzi Codul Galben de caniculă, valabil pe întreg teritoriul țării. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea este valabilă în perioada 1...

  ECONOMIE

  Tariful pentru un metru cub de gaz s-ar putea majora din nou. Șeful Moldovagaz afirmă că urmează să depună o cerere în acest sens...

  ECONOMIE

  Prețul de achiziție a gazului în luna iulie va fi de 980$ pentru mia de metri cubi, a anunțat președintele Consiliului de Administrație al...

  ECONOMIE

  Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință valabile pentru joi, 30 iunie. Astfel, prețul pentru un litru...

  Copyright © 2021