Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Corneliu Furculiță: Noi promitem și ne vom ține de cuvânt că după alegerile parlamentare, toate inițiativele sociale vor fi aplicate în viață

  Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, dă asigurări că socialiștii vor fi consecvenți și vor insista în viitorul Parlament pe toate legile cu caracter social, respinse recent de președintele Maia Sandu, dar și pe alte proiecte noi care vor fi incluse în programul electoral al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

  Deputatul a declarat, la NTV Moldova, că aceasta depinde de votul pe care cetățenii îl vor da la 11 iulie și de capacitatea lor de a face deosebire dintre lucrurile concrete și promisiunile deșarte.

  ”Noi promitem și ne vom ține de cuvânt că după alegerile parlamentare, toate aceste inițiative cu caracter social pe care le-am promis alegătorilor și acelea care se vor regăsi în programul nostru, vor fi aplicate în viață. Alegătorilor nu le rămâne decât să studieze, să vadă comportamentul actorilor politici și să-și dea votul, fiindcă de votul lor depinde dacă aceste promisiuni se vor îndeplini sau nu. Dacă votăm iarăși forțele de dreapta, veți avea promisiuni că se va întâmpla ceva bine, dar într-un viitor nedeterminat, iar astăzi trebuie să mai cedăm ceva FMI, să mai ridicăm pragul de pensionare, să micșorăm pensiile pentru că nu sunt bani în buget și este multă corupție în țară”, a menționat deputatul.
  Printre legile respinse de președintele Maia Sandu și care au fost votate la inițiativa PSRM se regăsesc cea care prevede compensarea consumului de electricitate pentru lunile aprilie-mai pentru toți consumatorii casnici, documentul care prevede anularea ”legii miliardului” prin care cetățenii sunt impuși să plătească din buzunarul propriu pagubele provocate de frauda bancară, legea care se referă la susținerea producătorului autohton și prin care magazinele erau obligate să pună pe raft în primul rând producția locală.

  Totodată, decretul de dizolvare a Parlamentului semnat de Sandu a stopat votarea legii care prevedea majorarea salariilor angajaților din medicină cu 40%; alocarea banilor din bugetul de stat pentru achitarea datoriilor la salariile angajaților CFM, mai multe legi care prevăd susținerea persoanelor cu dizabilități, veteranilor de război, pensionarilor și altor categorii socialmente vulnerabile.

  facebook.com

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, susține că viitorul Parlament trebuie să reglementeze procedura deschiderii secțiilor de votare în afara țării. Liderul socialiștilor a declarat, vineri...

  ALEGEREA EDITORILOR

  PSRM condamnă atacul oponenților politici la adresa lor. Reacția vine după ce miercuri seara, a fost distrus un panou electoral al Blocului Comuniștilor și...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, susține că discuțiile despre frauda bancară și întoarcerea miliardului furat cetățenilor a rămas astăzi doar în agenda socialiștilor,...

  POLITICA

  Președintele PSRM, Igor Dodon, a prezidat ședința staffului zonal Centru al Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, care s-a desfășurat la Chișinău.

  Copyright © 2021