Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Corneliu Furculiță, despre un eventual Guvern PAS: Vor urma măsuri antipopulare

  În țară vor urma măsuri antipopulare care vor agrava și mai mult traiul cetățenilor, dacă la alegerile parlamentare anticipate învingător va ieși partidul condus cândva de Maia Sandu. De această părere este liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță.

  Deputatul a declarat, la NTV Moldova, că dacă PAS va avea mandate să creeze Guvernul, atunci prima schimbare pe care ei o vor face pe plan social va fi majorarea vârstei de pensionare.

  ”Vor urma măsuri antipopulare. Anularea reformei pensiei va fi prima pe listă. Vor motiva că este o solicitare din partea organizațiilor internaționale pentru a primi credite și multe alte inițiative care vor complica viața cetățenilor”, a spus Furculiță.
  La inițiativa PSRM, Parlamentul a votat anul trecut pentru micșorarea vârstei de pensionare. Astfel, vârsta standard de pensionare pentru femei va fi de 57 de ani pentru femei, iar pentru bărbați – de 62 de ani. Reforma mai prevede că pentru femeile care au născut 5 și mai mulți copii vârsta de pensionare va fi de 54 ani.

  Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea etapizată a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  facebook.com

  POLITICA

  "Acesta este rezultatul unei gestionări proaste". Astfel, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță a comentat creșterea nejustificată a prețurilor la produsele de panificație...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor consideră că alte partide republicane nu participă pentru că se tem de înfrângere.

  POLITICA

  Moldova este la un pas un nou val de infectări cu noul coronavirus, iar noul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, ale cărei activități sunt...

  POLITICA

  Corneliu Furculiță s-a pronunțat în legătură cu situația plăcuțelor de înmatriculare transnistrene. În cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune socialistul a...

  Copyright © 2021