Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Corneliu Furculiță: Cetățenii noștri sunt egali, indiferent în care diasporă s-ar afla

  Cetățenii Republicii Moldova au dreptul constituțional de a-și exprima opțiunea lor politică prin vot, iar atitudinea clasei politice față de cetățenii din stânga Nistrului este una care demonstrează cât de dispusă este să soluționeze această problemă. Declarația a fost făcută de candidatul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, pentru Deutsche Welle.

  ”Dacă o parte din clasa politică se opune, etichetează acești alegători, făcând anumite interdicții care subminează dreptul la vot al acestor cetățeni, este o greșeală. Cetățenii noștri sunt egali, indiferent în care diasporă s-ar afla – în cea de vest sau Transnistria”, a declarat politicianul.

  Amintim, președintele PSRM, Igor Dodon, a calificat drept criminală și antidemocratică decizia Curții de Apel de micșora de la 41 la 12 a numărului secțiilor de votare pentru cetățenii moldoveni din regiunea de est a țării cu doar două zile înainte de alegeri. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a organizat, astăzi, un protest în fața Curții Supreme de Justiție, unde se examinează recursul CEC de a menține numărul secțiilor de votare stabilit anterior.

  Igor Dodon a declarat că protestele vor continua până cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului nu vor fi repuși în drepturile lor constituționale de a vota.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  POLITICA

  "Acesta este rezultatul unei gestionări proaste". Astfel, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță a comentat creșterea nejustificată a prețurilor la produsele de panificație...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Vicepreședintele Fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor consideră că alte partide republicane nu participă pentru că se tem de înfrângere.

  POLITICA

  Moldova este la un pas un nou val de infectări cu noul coronavirus, iar noul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, ale cărei activități sunt...

  POLITICA

  Corneliu Furculiță s-a pronunțat în legătură cu situația plăcuțelor de înmatriculare transnistrene. În cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune socialistul a...

  Copyright © 2021