Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  „Coridorul 16” va fi reabilitat

  35 de kilometri de șosea care leagă cinci sate din raionul Ialoveni, vor fi reparați.
  Lucrările vor începe la data de 1 decembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, care a participat la semnarea contractului pentru reparația traseelor, care leagă satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala, numit și Coridorul 16. Suportul financiar pentru realizarea proiectului va fi asigurat de Banca Mondială, cofinanțat de Fondul Rutier.

  Șeful Cabinetului de Miniștri a declarat că dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rămâne o prioritate a Guvernului. Numai astfel vor putea fi atrași antreprenorii să investească în localitățile Republicii Moldova și se vor crea condiții pentru reîntoarcerea diasporei acasă.

  Ion Chicu, prim-ministru

  „După cum am înțeles, companiile locale au câștigat licitația pentru construcția acestor drumuri. Asta înseamnă că am crescut în capacități și posibilități ca noi singuri să contruim drumuri. Banii respectiv rămân în țară, oferim locuri de muncă pentru ai noștri, impozitele se achită aici. Deci, am obținut ceea ce ne-am dorit cândva: bani, lucru și rezultat calitativ. Sunt bucuros că am ajuns la această zi, inclusiv prin faptul că am reușit să conving colegii să alocăm 130 de milioane de lei din Fondul Rutier pentru finalizarea acestui proiect.”

  Primarii din satele Pojăreni, Costești, Zâmbreni, Horești și Țipala sunt mulțumiți că actualul guvern, spre deosebire de precedentele, a reacționat la solicitarea lor și, în cele din urmă, acest coridor rutier va fi reparat.

  “Noi, primarii acestor localități ne-am adresat de mulți ani în urmă să fie reparat acest coridor. Suntem foarte bucuroși că a fost acceptat de către Banca Mondială, guvernul țării, Ministerul Economiei, Administrația de Stat a Drumurilor. Acest coridor va servi nu numai pentru aceste localități, fiindcă el este și inima raionului Ialoveni. Pe acest coridor este drumul spre centrul raional, spre r-nul Căușeni și r-nul Hâncești.”

  Coridorul 16 are o lungime de aproape 35 de km, iar reabilitarea acestuia va costa 63,5 milioane de dolari. Lucrările de reconstrucție vor începe în data de 1 decembrie și urmează să fie încheiate timp de 18 luni.

  a-tv.md

  Copyright © 2020