Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Copil salvat de la moarte

  Un copil de patru ani a fost salvat de la moarte după ce s-a fi înecat cu apă și produse alimentare pe plaja de la Vadul lui Vodă. Incidentul s-a petrecut ieri seara în jurul orei opt. Salvatorii au întreprins manevre urgente de resuscitare a micuțului, care într-un final, și-a revenit. Copilul a fost transportat la spital, iar potrivit medicilor, viața lui este în afara oricărui pericol.

  Șeful Stației de Salvatori de la Vadul lui Vodă, Alexei Pascari, ne-a spus că ieri seară, părinții au adus copilul la Stația de Salvare în stare de inconștiență, iar minorul, practic, nu mai respira. Salvatorii au început imediat să resusciteze minorul.

  Alexei Pascari, șef Stația Salvatori, Vadul lui Vodă

  “Nu se exclude că copilul a intrat în apă având în gură ceva din produsele alimentare și…ori a căzut, ori ceva s-a întâmplat și produsele alimentare puteau să nimerească și în căile respiratorii, el a început de la aceasta să răsufle din greu, când copilul l-au adus aici, copilul dădea ochii peste cap, el deja nu respira.”

  Alexei Pascari a precizat că nu a avut timp să întrebe părinții despre cum s-a întâmplat cu exactitate incidentul, întrucât echipa de salvatori a avut la dispoziție, secunde numărate, pentru a salva viața micuțului. Ulterior, el a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital. Medicii spun că minorul este acum în afara oricărui pericol. Alexei Pascari ne-a spus că în ultimele două săptămâni, salvatorii de la Vadul lui Vodă au salvat 14 persoane de la înec, dintre acestea patru sunt copii.
  Alexei Pascari, șef Stația Salvatori, Vadul lui Vodă

  “ – Asta e mult sau puțin în două săptămâni? – Ce să vă zic, vedeți și dumneavoastră?! În anii precedenți noi aveam în 2-3 luni de zile așa cifră, dar acum în două săptămâni de zile.”

  Șeful Stației de Salvare spune că ar fi bine că pe plaja de la Vadul lui Vodă, măcar în weekend, când este mai multă lume, o ambulanță să stea de gardă 24 de ore din 24 pentru a interveni în situații de risc. Alexei Pascari este de părere că acest lucru ar reduce numărul cazurile fatale.

  Alexei Pascari, șef Stația Salvatori, Vadul lui Vodă

  “Am avut caz că am salvat săptămâna trecută o fetiță de 18 ani, am scos-o din apă, a inhibat apă, ne-am străduit să facem măsuri de resuscitare. Noi am fost nevoiți să așteptăm salvarea 40 de minute. 40 de minute…. asta e mult!”

  Am solicitat o reacție la acest subiect de la Centrul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească însă ni s-a spus să expediem o solicitare în scris. Am expediat și această solicitare în adresa instituției, iar serviciul de presă ne-a spus că vom primi abia mâine un răspuns.

  Telegram channel

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2021