Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Copiii străzii, victime ale nepăsării

  Avocatul Poporului pentru drepturile copilului cere intervenția urgentă a autorităților privind protecția minorilor ajunși în stradă. Ombdusmanul cere crearea unei comisii speciale care să propună modificări în legislație și soluții concrete pentru această problemă.

  Potrivit Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, majoritatea copiilor străzii provin din familii social-vulnerabile, familii monoparentale, cu mai mulți copii, familii în care predomină violența sau se consumă alcool. Potrivit Ombudsmanului, pentru acești copii trebuie să existe mai multe soluții.

  MAIA BĂNĂRESCU, AVOCATUL POPORULUI PENTRU DREPTURILE COPILULUI

  «Elaborarea regulamentului – cadru de funcționare și standarde minime de calitate prestate de servicii sociale destinate copiilor, tip găzduire-adăpost, cu funcționare 24/24 de ore. Acest centru, acest serviciu care urmează a fi creat, să fie pentru toți copiii din mun. Chișinău sau din afara municipiului. Acțiunile trebuie să corespundă, ce face cu copilul găsit în stradă, ce servicii oferim acestui copil».

  Ținând cont de situația pandemică, Avocatul Poporului a cerut autorităților din sănătate ca toți copiii străzii să fie testați la COVID și să aibă acees la servicii de calitate în domeniul sănătății.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020