Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Contul politic al Occidentului

  Occidentul va cere un cont pentru sprijinul acordat la alegerile prezidențiale noului președinte al Moldovei. Iar acest lucru poate fi foarte periculos pentru Moldova. Ex-președintele Igor Dodon a vorbit despre aceasta într-un interviu acordat agenției TASS

  Igor Dodon, președintele RM (2016-2020)

  „Cred că Occidentul îi va prezenta un cont noului președinte. În ce va consta, vom vedea. Dar achitarea serviciilor este necesară. Și mi se pare că acest lucru este foarte periculos pentru Moldova. Pentru că, cel mai probabil, poziția Occidentului, în principal a Statelor Unite, va fi de a provoca un alt conflict cu Rusia. Vedem primele declarații și acestea sunt declarații despre Transnistria, împotriva forțelor de menținere a păcii. La începutul lunii ianuarie, noul președinte al Moldovei va merge într-o vizită la Kiev. Dacă va exista o poziție comună cu privire la modul de blocare a Transnistriei, cred că acesta este contul politic, pe care noul președinte al Moldovei va trebui să îl plătească.”

  În opinia lui Igor Dodon, rezultatele alegerilor desfășurate în Moldova sunt rezultatul eforturilor colective ale Occidentului, care și-a folosit toate resursele pentru a influența preferințele politice ale cetățenilor țării.

  Igor Dodon, președintele RM (2016-2020)

  ”Cred că Occidentul s-a implicat foarte serios. În interiorul țării, toți uniți împotriva unuia, au lansat spoilere pe flancul stâng, care votează în mod tradițional candidatul socialist, candidatul de stânga. Câteva mii, 14 mii de ONG-uri, care au muncit din greu în această campanie electorală pentru Maia Sandu. Și, desigur, mobilizarea fără precedent a cetățenilor moldoveni care se află temporar sau permanent în țările UE. Anume acolo au fost utilizate resursele administrative locale. Am vorbit deja despre acest lucru: atunci când există cerințe stricte de carantină în raport cu toată lumea și se face o excepție anume pentru moldoveni, mii de oameni stau, dansează, cântă, iar poliția îi păzește, este clar că fără resurse administrative acest lucru n-ar fi posibil.

  Totodată, ex-președintele țării a menționat că în Moldova nu s-a pus problema dacă Dodon va câștiga sau va pierde alegerile. A fost un joc geopolitic dur, destul de periculos pentru cetățenii țării, a mai declarat Dodon.

  Igor Dodon, președintele RM (2016-2020)

  «Vedem ce se întâmplă în jurul Rusiei. Și înțelegem că acest lucru face parte dintr-o strategie. Noi pledăm cât mai repede pentru alegeri parlamentare anticipate».

  Dodon a mai spus că, și în continuare, atât el, cât și echipa sa, se vor implica activ în viața politică a Moldovei.

  a-tv.md

  Copyright © 2020