Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Controale pe timp de pandemie

  Atenție șoferilor de autobuze și microbuze de pe rutele interurbane. Polițiștii, de comun cu inspectorii ANTA efectuează controale pentru a vedea cum sunt respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19 în transportul public. Mai în glumă, mai serios, unii șoferi au fost foarte bucuroși atunci când polițiștii i-au verificat, în prezența camerelor de luat vederi.

  “Bună ziua!
  Bună să vă fie! Dacă e bună trebuie de gustat din ea!
  – Dezinfectant aveți?
  – Da domnule, tot este, dezinfectant avem, toți poartă măști, totul este „liurex”!
  – Câți călători sunt?
  – 19 călători am. 00.18
  – Actele sunt în regulă?
  – Totul este, totul este scris aici în borderou, totul este în regulă.”

  Dis de dimineață echipele de polițiști, însoțiți de inspectorii de la ANTA au efectuat controale, practic, la toate punctele de intrare și ieșire din municipiul Chișinău. La intrare în orășelul Sângera, bunăoară, de la ora zece și până la ora 11 dimineața, nu a fost depistat niciun șofer certat cu legea. Și polițiștii spun că șoferii s-au conformat normelor legale în condiții de pandemie. Polițiștii explică că, scopul acestor controale, nu este de a amenda șoferii, ci de a-i informa și atenționa să respecte măsurile impuse de autorități, pentru a evita riscul infectării cu noul Coronavirus.
  Sergiu Bulgaru, ofițer superior, INSP

  „Cu părere de bine, la moment nu a fost depistată nici o încălcare de către agenții implicați la măsura dată și sperăm ca conducătorii auto să respcte normele impuse de stat.”

  Șoferii spun că abia fac față cheltuielilor pe timp de pandemie.

  „Foarte rău. Nu sunt călători, oamenii se tem, stau toți acasă. Salariul e cam micuț. În jumătate lucrul s-a redus. Te duci la autoservice o gramada de bani lași la reparație, șoferul trebuie plătit, iar șefii nu au venit nimic.”

  „Lumea întârzie la lucru nu are cu ce se deplasa, stau și așteaptă să vină a doua rută. E foarte greu.”

  „Nu sunt călători, muncim. Dacă nu avem călători, nici salariu nu avem. Soluția care este, să se întoarcă măcar 20-30 la sută din lumea plecată peste hotare atunci vor fi călători. Restul ce o să-i faci, lumea pleacă din țară».

  “Ia uitați-vă, fără carantină, fără nimic. Este în jumătate, dar înapoi pot să vin cu două persoane.”

  Potrivit Regulamentului Comisiei Situații Excepționale, șoferii de microbuze și autobuze au voie să ia pasageri doar pe scaune, pentru a evita riscul îmbolnăvirii cu COVID-19. Pentru nerespectarea acestei norme, legea pedepsește persoanele fizice cu o amendă de cinci mii de lei, iar cele juridice riscă amendă de până la 35 de mii de lei.

  a-tv.md

  Copyright © 2020