Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Controale inopinate în transportul public

  Transportul public prezintă un risc de răspândire a infecției SARS-CoV-2. De acest lucru, ne asigură Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică din Moldova. Din acest motiv, începând cu 17 februarie, îmbarcarea în unitățile de transport se va face la o capacitate de 50 la sută. Cu toate acestea, se pare că șoferii nu respectă noile reguli. Poliția Capitalei, împreună cu Agenția Națională pentru Transportul Automobilelor, au efectuat astăzi controale inopinate în rutele interurbane.

  ”Buna ziua. V-am oprit din cauza situației pandemice. Îndepliniți numărul necesar de pasageri? ”

  În aceste zile, oamenii legii au grijă să verifice șoferilor de transpot public nu doar actele , ci și asigurarea unității de transport cu măști, dezinfectanți, dar și cîți pasageri sunt la bord.

  «Bună ziua, aveți măști”

  ”Noi demult asigurăm doar jumătate din capacitate. În Europa doar așa mergem. Nu sunt de acord, dar ce să facem.„

  ”Nici nu avem pe cine duce. Vedeți că merg 50 de kilometri. Am un pasager din Ivancea și unul din Măgdăcești și gata.”

  ”Reguli foarte stricte. Nu suntem complet deacord, nu putem lucra în aceste condiții.”

  Cristian Malițev

  ”Am oprit toate microbuzele de pe traseu. Verificăm dacă toți pasagerii poartă măști de protecție, în special șoferul, dacă este un dezinfectant și dacă vehiculul nu este supraaglomerat. Au existat încălcări.„

  Una dintre încălcări a fost înregistrată pe ruta 148, la 11 kilometri lângă Orhei. În microbuz erau 20 de pasageri.

  «Nu aveți voie să transportați mai mult de 50% din spațiul vehiculului. Aveți mai mult de 4 persoane plus. Aveți doar 16 locuri, dar câți pasageri transportați acum? – 20. Aveți dreptul de a transporta doar 8 persoane.»

  «De ce am luat atât de mulți pasageri? Pentru că ni s-a spus că nu ne vor opri, m-am gândit că de luni. Va trebui să renunțăm la oameni, colegul meu va veni să-i ia. Voi termina acest tur și atât. Cum să lucrezi așa? Sunt deja în minus”

  Amenda pentru nerespectarea regulilor impuse de CNESP variază între două și zece mii de lei.

  a-tv.md

  Facebook

  Copyright © 2020