Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte Accent INFO

  Controale inopinate în sectoarele capitalei

  Spațiile verzi de pe teritoriile deținute de agenții economici din sectorul Râșcani al Capitalei vor fi supuse unor controalele săptămânale. Prima rundă a verificărilor a demarat astăzi, iar comisia include reprezentanți ai Preturii, Spațiilor verzi, întreprinderilor municipale specializate, poliției, un medic al Centrului pentru Medicină Preventivă dar și consilieri municipali.

  OLEG SUSLOV, VICEPRETOR AL SECTORULUI R ȘCANI

  «Ne aflăm acum pe strada Sfântul Andrei colț cu Mihai Viteazul. . Iată zona cu probleme. Acest teritoriu nu este deservit de întreprinderile municipale. Acest teritoriu este atribuit persoanelor fizice. Drept urmare, s-a format un mic focar de poluare”

  Imaginea orașului este afectată de iresponsabilitatea unor agenți economici. Aceștia nu evacuează gunoiul cu săptămânile, iar frunzele de anul trecut putrezesc chiar sub geamurile locatarilor. În multe curți, tomberoanele sunt furate, iar oamenii încep să depoziteze deșeurile pe unde apucă.

  «Am luat patru containere de gunoi – le-au furat. Deci trebuie să cumpărăm altele.. Și atunci băieții nu pot face față cantității de gunoi care se acumulează în fiecare zi. Toată lumea aruncă aici în fiecare dimineață.

  SERGHEI BASIUC-BR NZEI, CONSILIER MUNICIPAL
  «Din păcate, nu pe toate terenurile, cei de la Spații Verzi pot curăța iarba, din cauza faptului că multe terenuri sunt deținute de agenți economici care au obligația de a-și curăța singuri terenurile, dar pe unii din ei nici măcar nu-I putem găsi„

  Verificările vor avea loc în fiecare vineri. Adresele unde va ajunge comisia nu au fost dezvăluite.

  Copyright © 2020