Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Continuă lupta cu parcările ilegale

  Inspectorii de patrulare continuă vânătoarea de șoferi care parchează neregulamentar pe străzile Capitalei. Doar astăzi, cel puțin patru conducători auto nedisciplinați s-au trezit cu automobilele evacuate. Fiecare păgubit are câte o explicație, dar acest lucru nu-I scapă de pedeapsă.

  Astăzi, pe strada Constantin Brâncuși din sectorul Botanica al Capitalei, oamenii legii au surprins un șir de mașini parcate neregulamentar. Asta chiar dacă, la doar câțiva metri distanță, există un indicator rutier „parcare interzisă”. Inspectorii de patrulare le-au aplicat amenzi șoferilor nedisciplinați, iar unii s-au trezit cu automobilele evacuate.

  Șoferii care au norocul să ajungă înaintea evacuatorului, scapă de plata pentru serviciile de evacuare și se aleg doar cu amendă. Acest bărbat, bunăoară, a venit la fața locului prea târziu, când mașina sa era deja în evacuator.

  „Cinci minute am. Am fost la notar aici.
  – Întrebare reporter: Ați parcat într-un loc interzis! Știați?
  – Șofer: Da știu, îmi asum greșeala.”

  Iurie Platon, ofițer de patrulare, Direcția Patrulare Centru

  „Șoferul se va alege cu amendă de 900 de lei și patru puncte de penalizare. Sper că aceasta va sensibiliza ceilalți șoferi să nu parcheze în locuri interzise.”

  În plus, șoferul va trebui să achite 800 de lei pentru serviciile de ridicare a mașinii și o taxă suplimentară pentru fiecare oră de aflare în parcare. Trecătorii sunt indignați de conducătorii auto care își parchează mașinile la întâmplare.

  „E foarte incomod atunci când cobori din troleibuz și în stație sunt parcate mașini, exact în locul destinat pietonilor. Eu înțeleg că nu sunt locuri de parcare, dar noi ce să facem, mai ales acum, când e ghețuș. Chiar în fața mea o femeie cu cărucior nu putea coborî.”

  Nu au scăpat de amenzi, astăzi, nici pietonii, care au traversat neregulamentar strada. Inspectorii de patrulare au efectuat controale pe bulevardul Dacia, pentru a surprinde pietonii nedisciplinați.

  „Mă dor picioarele și nu pot să cobor scările în parcarea subterană.
  – Unde sunt treceri de pietoni?
  – Sunt, acolo și aici.
  – De acolo, eu trebuie să vin până aici, la ai mei 90 de ani.”

  „Mi-e frică, dar mă voi asigura. Nu îmi este comod să merg pe scări. Îmi cer iertare!”

  Unii pietoni s-au ales cu avertizări, în timp ce alții au fost penalizați. Valoarea amenzii variază între 300 și 450 de lei. În acest context, inspectorii de patrulare îndeamnă pietonii să traverseze strada regulamentar, pentru a nu-și pune viața în pericol. Șoferii sunt rugați să parcheze în locuri autorizate, pentru a evita blocarea în trafic a altor conducători, dar și pentru a reduce ambuteiajele.

  a-tv.md

  Telegram channel

  Facebook

  Copyright © 2021