Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Noutăţi

  Continuă lucrările de reabilitare şi modernizare a bd. Dacia

  Miere pe sufletul șoferilor. Pe bulevardul Dacia a început aplicarea tratamentului bituminos de tip Slurry Seal. Potrivit primarului general Ion Ceban, este un amestec de asfalt emulsionat cationic, umplutură minerală, apă și aditivi, proporționate corespunzător, amestecate și răspândite cu o mașină pe o suprafață pregătită anterior.

  „Acest tratament de întreținere a părții carosabile este indicat pentru drumurile care au deteriorări ușoare până la moderate, cu lățimi de fisuri înguste, pentru prelungirea duratei de viață a învelișului asfaltic.

  Pentru aplicarea amestecului sunt necesare unele lucrări de pregătire, fapt pentru care bd. Dacia a fost supus reparației curente mai bine de două luni.

  În acest timp, drumarii Regiei „Exdrupo” au intervenit cu acțiuni de frezare a învelișului asfaltic uzat, îndreptarea bordurilor, ridicarea la cotă a grilajelor de scurgere a apelor și a fântânilor de canalizare și plombarea părții carosabile.

  Pe unele porțiuni, în zona stațiilor de așteptare a transportului public, a fost întărită fundația drumului.

  La fel, s-au executat și lucrări de colmatare a fisurilor pe întreaga suprafață carosabilă. Toate aceste lucrări au fost realizate pe o suprafață totală de peste 28 mii m2, pe segmentul de drum cuprins între străzile Hristo Botev și Valea Crucii.

  Acestui proces va fi supus și următorul tronson al bd. Dacia: str. Hristo Botev – str. Ciuflea, care va culmina, la fel, cu aplicarea tratamentului bituminos”, a declarat edilul.

  Ceban afirmă că tratamentul cu Slurry Seal se va aplica mai multor drumuri din capitală. În prezent, lucrări pregătitoare se fac pe str. Calea Ieșilor și Mihai Viteazul. Pentru anul curent se preconizează asemenea lucrări și pe străzile Petricani (tronsonul Mihai Viteazul-Calea Orheiului) și Alecu Russo. Se evaluează și alte străzi care pot fi tratate cu metoda respectivă.

  Lucrările cu Slurry Seal vor fi realizate de către o companie specializată, contractată de Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație. Pentru acest proiect, din bugetul municipal au fost alocate circa 72 milioane lei.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  ionceban.md

  Facebook

  Noutăţi

  Consumatorii din bulevardul Decebal, 76, inclusiv cu fracții, din capitală vor rămâne joi, 29 septembrie, fără apă la robinet. Consumatorii vizați sunt îndemnați să-și...

  SOCIAL

  Lucrările de amenajare a trotuarului din bd. Dacia, tronsonul str. M. Milo – bd. Traian, continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, până la etapa...

  SOCIAL

  Lucrările de reabilitare a trotuarelor din bd. Mircea cel Bătrîn, pe ambele sensuri de circulaţie, continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, actualmente, pe trotuarul...

  Noutăţi

  Pe Bulevardul Dacia continuă lucrările de montare a sistemului automatizat de irigare. Până la etapa actuală a fost instalat sistemul de irigare în perimetrul...

  Copyright © 2021