Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Continuă lucrările de curățare a albiei râului Bîc

  Lucrările de curățare a albiei râului Bâc, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, pe o lungime de 2,3 kilometri sunt realizate în proporție de 70 la sută. Termenul de executare a proiectului, conform calendarului aprobat, este 5 august, curent. Despre acest lucru informează Primăria municipiului Chișinău într-un comunicat de presă.

  Informații în acest sens au fost prezentate de Tudor Gîrbu, consilierul primarului general, responsabil de proiect, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

  Până în prezent au fost realizate lucrări de excavare a nămolului, precum și de curățire a vegetației crescute în albie, inclusiv pe malurile râului. Nămolul evacuat este stocat pentru câteva zile pe mal, după care este transportat la o platformă destinată recultivării ulterioare.

  De asemenea, după realizarea lucrărilor, antreprenorul desemnat în bază de concurs, va continua intervenția de curățare a albiei râului Bâc, conform planul de activități aprobat de municipalitate, pe tronsonul str. Petru Rareș  – str. Mihai Viteazul. Costul total al lucrărilor pe cele două tronsoane este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal, iar termenul de realizare este de 1,5 luni.

  Curățarea albiei râului Bâc, pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Feredeului, este parte a proiectului elaborat de Institutul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect” și prevede intervenția în perimetrul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului.

  Proiectul are drept scop prevenirea inundațiilor în perimetrul străzii Albișoara, în special în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic, în urma ploilor torențiale.

  chisinau.md

  Facebook

  SOCIAL

  Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 15 februarie - 15 martie, a. c., Î.M. „Piața Centrală" organizează un iarmaroc tematic „Primăvara", pe strada...

  SOCIAL

  O nouă ședință cu privire la crearea și organizarea locurilor de parcare sistematizate în Chișinău a avut loc în ajun. Primarul general Ion Ceban...

  SOCIAL

  Din această primăvară, alte străzi deteriorate din capitală vor fi renovate. Declarația a fost făcută de primarul general al municipiului Chișinău, într-u interviu acordat...

  ALEGEREA EDITORILOR

  Deși iarna încă nu s-a încheiat, autoritățile Capitalei fac față cu brio condițiilor dificile în perioada sezonului rece. Asigurărea vine din partea primarului general...

  Copyright © 2020