Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Continuă lucrările de curățare a albiei râului Bîc

  Lucrările de curățare a albiei râului Bâc, în perimetrul str. Petru Rareș – str. Feredeului, pe o lungime de 2,3 kilometri sunt realizate în proporție de 70 la sută. Termenul de executare a proiectului, conform calendarului aprobat, este 5 august, curent. Despre acest lucru informează Primăria municipiului Chișinău într-un comunicat de presă.

  Informații în acest sens au fost prezentate de Tudor Gîrbu, consilierul primarului general, responsabil de proiect, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

  Până în prezent au fost realizate lucrări de excavare a nămolului, precum și de curățire a vegetației crescute în albie, inclusiv pe malurile râului. Nămolul evacuat este stocat pentru câteva zile pe mal, după care este transportat la o platformă destinată recultivării ulterioare.

  De asemenea, după realizarea lucrărilor, antreprenorul desemnat în bază de concurs, va continua intervenția de curățare a albiei râului Bâc, conform planul de activități aprobat de municipalitate, pe tronsonul str. Petru Rareș  – str. Mihai Viteazul. Costul total al lucrărilor pe cele două tronsoane este de cca 3,5 milioane de lei, bani prevăzuți în bugetul municipal, iar termenul de realizare este de 1,5 luni.

  Curățarea albiei râului Bâc, pe tronsonul str. Petru Rareș – str. Feredeului, este parte a proiectului elaborat de Institutul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect” și prevede intervenția în perimetrul str. Mihai Viteazul – str. Feredeului.

  Proiectul are drept scop prevenirea inundațiilor în perimetrul străzii Albișoara, în special în zona podului din preajma Circului, care este afectată periodic, în urma ploilor torențiale.

  chisinau.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va organiza, duminică, 4 iulie, un marș pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală cu genericul...

  SOCIAL

  Weekend-uri culturale la Chișinău. Concertele, concursurile și activitățile cultural-artistice sunt vizitate de sute de persoane. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

  SOCIAL

  Peste 4 300 de oameni au fost imunizați la Maratonul de vaccinare anticovid desfășurat pe data de 26 iunie la Palatul Republicii din capitală.

  SOCIAL

  „Apă-Canal Chişinău” va întrerupe temporar furnizarea apei potabile miercuri 23 iunie, orele 09.00 - 23.00. Va fi deconectată apa pe str. Bucuriei, 13A, 20,...

  Copyright © 2021