Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Continuă imunizarea populației

  La a opta săptămână de la debutul campaniei de vaccinare, numărul moldovenilor care au ales să se vaccineze pe teritoiul Republicii Moldova a depășit cifra de 124 de mii de persoane. Dintre acestea aproximativ 12.000 au primit și cea de-a doua doză de vacin. Anunțul a fost făcut astăzi de către reprezentanții Minsiterului Sănătății. Cu toate acestea, specialiștii îndeamnă moldovenii să păstreze vigilența în condițiile în care în țară au fost înregistrate primile cazuri de infectare în urma administrării serului anticovid.

  Alexei Ceban epidemiolog, ANSP

  Testați pozitiv cu virsusul SARS-COV-2 după vaccinare sunt 311 persoane sau în total. Sau, 0,24% din persoanele care li s-au administrat vaccinul au avut un test pozitiv. Aceasta denotă încă o dată faptul că persoanele vacciante să respecte maxim posibil măsurile de siguranță, chiar dacă acest proces este unul infim de 0.24%. totuși trebuie să fim vigilenți, să păstrăm masca de protecție, distanța socială și numaidecât igiena respiratorie și cea a mâinilor.

  În cadrul conferinței, reprezentanții instituției de profil au anunțat că în prezent în țară sunt disponibile mai multe tipuri de vaccin – Sputnik V, Astra Zeneca și Corona Vac, iar numărul dozelor existente va putea acoperi circa 10 la sută din populația țării. Totodată, experții spun, campania de vaccinare a început să dea primele rezultate, fiind atestată o scădere a morbidității în rândul lucrătorilor medicali. Astfel, autoritățile recomandă să fie continuată imunizarea cu toate vaccinurile disponibile.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021