Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Consilieri socialiști cer organizarea unui referendum privind Stadionul Republican

  Consilierii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău cer organizarea unui referendum pentru a decide soarta terenului Stadionului Republican. Despre aceasta aleșii poporului Dinari Cojocaru și Alexandr Odințov au declarat în cadrul unei conferința de presă.

  Socialistul Dinari Cojocaru a amintit că decizia de a-i acorda Ambasadei SUA terenul cu o suprafață de 5,18 ha a fost luată încă de regimul Plahotniuc, în 2018.

  „În 2018, PDM a aprobat o lege cu privire la transmitere a terenului Stadionului Republican. Cetățenii au fost indignați, au fost proteste, dar asta nu a oprit PDM. Darea stadionului este o mulțumire pentru care până azi nu este reținut Plahotniuc și cei care au dus la furtul miliardului”, a declarat Cojocaru.

  Consilierul PSRM a precizat că PAS continuă acțiunile PDM și prin intermediul Curții Constituționale vrea să ducă la bun sfârșit această „trădare de patrie”.

  „Dacă vreți să arătați cine este stăpân, organizați un referendum. Să decidă cetățenii soarta stadionului. Noi suntem gata să inițiem plebiscitul, să adunăm semnături. În campania electorală PAS a promis că dacă vor fi adunate 10 mii de semnături, această inițiativă va fi examinată în Parlament”, a amintit consilierul PSRM Alexandr Odințov.

  Precizăm că Agenția Proprietății Publice a pregătit proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Memorandumul de Înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA la Chișinău. Acțiunea are loc imediat după ce președintele țării, Maia Sandu, s-a întâlnit cu ambasadorul SUA.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Socialistii.md

  Facebook

  SOCIAL

  Partidul „ȘOR” va înregistra, în Parlament, o inițiativă, prin care va propune desfășurarea unui referendum consultativ privind denumirea limbii de stat în Republica Moldova....

  POLITICA

  Partidul „ȘOR” condamnă atacurile repetate ale guvernării PAS la adresa principiului neutralității permanente a Republicii Moldova prevăzut în Constituție. Totodată, formațiunea lui Ilan Șor...

  LUMEA

  Şefa guvernului Scoţiei, Nicola Sturgeon, a apreciat că un nou referendum pentru independenţa faţă de Regatul Unit ar putea avea loc în octombrie anul...

  LUMEA

  Elveţienii au votat la limită în favoarea creşterii vârstei de pensionare a femeilor la 65 de ani, potrivit proiecţiilor publicate de institutul gsf.bern şi...

  Copyright © 2021