Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Consilieri socialiști cer organizarea unui referendum privind Stadionul Republican

  Consilierii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău cer organizarea unui referendum pentru a decide soarta terenului Stadionului Republican. Despre aceasta aleșii poporului Dinari Cojocaru și Alexandr Odințov au declarat în cadrul unei conferința de presă.

  Socialistul Dinari Cojocaru a amintit că decizia de a-i acorda Ambasadei SUA terenul cu o suprafață de 5,18 ha a fost luată încă de regimul Plahotniuc, în 2018.

  „În 2018, PDM a aprobat o lege cu privire la transmitere a terenului Stadionului Republican. Cetățenii au fost indignați, au fost proteste, dar asta nu a oprit PDM. Darea stadionului este o mulțumire pentru care până azi nu este reținut Plahotniuc și cei care au dus la furtul miliardului”, a declarat Cojocaru.

  Consilierul PSRM a precizat că PAS continuă acțiunile PDM și prin intermediul Curții Constituționale vrea să ducă la bun sfârșit această „trădare de patrie”.

  „Dacă vreți să arătați cine este stăpân, organizați un referendum. Să decidă cetățenii soarta stadionului. Noi suntem gata să inițiem plebiscitul, să adunăm semnături. În campania electorală PAS a promis că dacă vor fi adunate 10 mii de semnături, această inițiativă va fi examinată în Parlament”, a amintit consilierul PSRM Alexandr Odințov.

  Precizăm că Agenția Proprietății Publice a pregătit proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea Memorandumul de Înțelegere între Guvernul Republicii Moldova și Statele Unite ale Americii privind achiziționarea proprietății pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA la Chișinău. Acțiunea are loc imediat după ce președintele țării, Maia Sandu, s-a întâlnit cu ambasadorul SUA.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Socialistii.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Prim-ministra Scoției, Nicola Sturgeon, a anunțat, marți, că intenționează să organizeze un nou referendum pentru independența țării de Regatul Unit în 19 octombrie 2023,...

  POLITICA

  La ședința Consiliului Municipal Chișinău de astăzi s-a examinat chestiunea privind organizarea unui referendum municipal cu privire la perspectiva Stadionului Republican, în locul căruia...

  POLITICA

  Proiectul de decizie cu privire la cererea de înregistrare a grupului de inițiativă privind inițierea referendumului local în Chișinău a fost inclus pe ordinea...

  POLITICA

  Subiectul cu privire la organizarea unui referendum local pentru a afla opinia cetățenilor despre soarta Stadionului Republican a stârnit un scandal în ședința Consiliului...

  Copyright © 2021