Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Consilier PSRM: PAS legalizează gunoiști la fiecare metru pătrat, permite arderea cauciucurilor uzate

  Guvernarea PAS legalizează gunoiști la fiecare metru pătrat și pune, astfel, în pericol sănătatea cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către consilierul municipal din fracțiunea PSRM, Grigore Bejenaru, în cadrul ședinței CMC.

  “Domnii de la guvernare zilnic adoptă legi contra cetățenilor, vând teritoriul Moldovei străinilor. Iată doar câteva exemple: Proiectul arderii cauciucurilor, care prevede modificări la legea privind protecția mediului înconjurător și Legea deșeurilor.

  Una din modificări prevede excluderea interzicerii de ardere a anvelopelor uzate. Or, în urma acestui proces mii de cetățeni din Moldova vor avea de suferit din cauza fumului toxic.

  O altă catastrofă ecologică se află la câțiva kilometri de Chișinău. Este vorba despre Gunoiștea de la Boșcana. Acest poligon, mai degrabă o groapă imensă de gunoi, este protejat de partidul de la guvernare.

  PAS legalizează gunoiști la fiecare metru pătrat, permite arderea cauciucurilor uzate fără a se gândi la cetățeni și sănătatea lor. Din informațiile apărute în presă și declarațiile Primarului General, groapa de gunoi de la Boșcana, care se află la hotar cu municipiul Chișinău, reprezintă o catastrofă ecologică și trebuie închisă cât mai urgent”, a declarat alesul poporului.

  Grigore Bejenaru susține că guvernarea PAS intenționat creează astfel de situații, pentru a perturba activitatea primăriei și, în special, a edilului Capitalei, Ion Ceban.

  “Țin să amintesc că primarul a venit cu dovezi și a menționat că partidul de guvernare protejează anumite interese și ar încerca să blocheze activitatea poligonului de depozitare a gunoiului de la Țânțăreni. Cunoaștem că cei de la guvernare, vor să creeze probleme artificiale Primăriei mun. Chișinău prin intermediul autorităților de la Anenii Noi și alte localități pentru a bloca activitatea poligonului de la Țînțăreni, singurul poligon din R.Moldova, prevăzut pentru depozitarea deșeurilor. Este foarte straniu că Agenția Mediului eliberează autorizație pentru 5 ani unei gunoiști care este considerată de specialiști drept o bombă ecologică, în timp ce poligonul de la Țînțăreni – unicul din republică și din regiune, care corespunde tuturor rigorilor de profil, primește autorizație pentru doar un an”, a mai declarat Grigore Bejenaru.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  ALEGEREA EDITORILOR

  Declaraţia PSRM:

  POLITICA

  Sindicatele au dat un aviz critic la propunerile deputaților PAS de a modifica mai multe articole din Codul Muncii. Potrivit Confederației Naționale a Sindicatelor...

  POLITICA

  Vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, ar fi trișat în registrul orelor de muncă. În cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, care a avut...

  POLITICA

  Subiectul cu privire la organizarea unui referendum local pentru a afla opinia cetățenilor despre soarta Stadionului Republican a stârnit un scandal în ședința Consiliului...

  Copyright © 2021