Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Consecințele deconectărilor de curent electric în nordul țării

  Troleibuze blocate, circulație îngreunată, un pieton lovit și sute de oameni nemulțumiți. Sunt consecințele deconectării curentului electric în municipiul Bălți. Oamenii au fost nevoiți să împingă troleibuzele pentru a debloca strada Ștefan cel Mare.

  Bălțenii au așteptat transportul public preț de o oră, unii cu copiii în brațe, în frig și întuneric.

  „Au rămas blocate toate troleibuzele. Nu a fost lumină în oraș. E greu. Așteptăm de o oră. Taxiurile nu vin. Toate sunt ocupate. Nu ai cu ce te deplasa.”

  „La ora 16.45 au deconectat lumina.”

  „Nu știu ce poți să faci fără lumină. Este foarte greu. Am chemat o rudă să vină după mine, dar văd că și troleibuzele s-au pornit.”

  „Stăm în oprire de vrei 45 de minute, ne grăbim acasă pentru că avem părinți bolnavi. Nimeni nu spune nimic. Primarul nu spune nimic. Să trimită niște autobuze la cartierul 7, 8. De noi stăm aici?”, au spus oamenii.

  În timp ce unii erau cu nervii la pământ, alții s-au arătat optimiști și spun că sunt gata să reziste și altor deconectări de curent.

  „Normal. Viața continuă. Vedeți, împing troleibuzul.”

  „Am rezistat în anii 90, așa că vom rezista și acum.”

  Din cauza întunericului, un pieton a fost lovit de o mașină. La fața locului au intervenit medicii și polițiștii din Bălți.

  Astăzi, aproape de ora 17.00, mai multe raioane din nordul R. Moldova au rămas în beznă pentru o oră. Potrivit reprezentanților „Red-Nord”, motivul a fost o pană, apărută la linia electrică prin care vine energia din România – Isaccea – Vulcănești.

  Ulterior, vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că deconectările au avut loc din cauza bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean la una din liniile electrice care asigură transportul curentului pentru țara noastră. El a menționat că liniile nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca măsură de siguranță.

  nordnews.md

  Click to comment

  Leave a Reply

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Facebook

  Noutăţi

  Forțele speciale ale poliției scot astăzi blindatele în stradă. IGP informează că, în nordul țării, angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a...

  ECONOMIE

  În Republica Moldova se atestă deficit de energie electrică, în special în orele de vârf, iar operatorii de energie pot primi în orice moment...

  Noutăţi

  Oamenii din nordul țării profită de zilele cu soare şi vremea caldă pentru a duce la bun sfârşit ultimele lucrări de toamnă. Chiar dacă...

  Noutăţi

  Grav accident rutier, în nordul țării. În după amiaza zile de 24 iulie 2022, salvatorii din nordul țării au intervenit pentru a efectua lucrări...

  Copyright © 2021