Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova

  Astăzi, la sediul Parlamentului RM, a avut loc întrevederea Zinaidei Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM și Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon.

  În debutul întrevederii, Zinaida Greceanîi a exprimat gratitudine pentru suportul constant acordat de Statele Unite ale Americiii țării noastre pe filiera socio-economică și a subliniat că SUA este un partener extern important, iar RM optează pentru menținerea unei dinamici pozitive în relațiile bilaterale moldo-americane. Totodată, Zinaida Greceanîi a trecut în revistă prioritățile Partidului Socialiștilor din RM, care, actualmente, reprezintă cea mai mare forță de opoziție.

  De asemenea, în contextul ultimelor evenimente de pe arena politică a țării, a fost menționată practica organizării acțiunilor de intimidare a reprezentanților opoziției, inclusiv a membrilor APLP-urilor, primarilor și consilierilor, deputaților din Partidul Socialiștilor. Cel mai vădit exemplu de răfuială politică ține de arestul fostului Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Dosarele fabricate sunt intentate la comandă de către guvernarea actuală, în scopul insuflării fricii în rândurile opoziției.

  La rândul său, oficialul american a adus asigurări că dosarul ex-Președintelui țării reprezintă un caz de rezonanță, evoluția căruia va fi monitorizată cu atenție de către partenerii americani, care vor veni, în scurt timp, cu o declarație în sensul corectitudinii gestionării dosarului.

  În continuare, Olga Cebotari a pledat pentru o justiție corectă și echitabilă, indiferent că sub incidență cade o persoană de demnitate publică a unui partid de opoziție. Totodată, a fost subliniat faptul că Partidul Socialiștilor nu va tolera o atitudine discriminatorie în raport cu membrii și adepții partidului, făcând apel la respectarea supremăției legii.

  Pe finalul întrevederii, Vlad Batrîncea a menționat că actuala majoritate parlamentară respinge cu înverșunare inițiativele propuse de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, nici un proiect de lege înaintat nefiind examinat în cadrul ședințelor plenare ale Parlamentului.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  Noutăţi

  Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al comitetului executiv al PSRM, au avut o întrevedere, la sediul formațiunii, cu...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, a avut joi o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S., Lorenzo Tomassoni. Pe această cale, Ion Ceban a...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, l-a primit astăzi în vizită pe Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia, Halil Gürol Sökmensüer, care își încheie misiunea diplomatică în...

  Noutăţi

  Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului, a avut o întrevedere cu Natalia Mirimanova, Consilier politic principal al Înaltului Comisar pentru Minorități...

  Copyright © 2021