Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze

  Astăzi, Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM, împreună cu Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu E.S. Yan Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.

  În cadrul discuției, Vlad Batrîncea a menționat că Republica Populară Chineză este un partener extern de o importanță majoră pentru Moldova, optând pentru impulsionarea colaborării bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.

  Totodată, secretarul executiv al PSRM a relatat despre situația politică din țară, inclusiv despre intimidarea și hărțuirea opoziției. Această strategie de intimidare și demoralizare a membrilor Partidului Socialiștilor este generată de incapacitatea autorităților de a gestiona eficient criza social-economică din țară pe fondul instabilității regionale.

  Fabricarea unui dosar politic împotriva fostului președinte al țării, Igor Dodon, contravine promisiunilor făcute în perioada electorală de asigurare a unei justiții corecte și echitabile. Vlad Batrîncă a mai adăugat că astăzi asistăm la o tentativă de uzurpare a puterii în stat.

  La rândul său, Zinaida Greceanîi a menționat că, pentru prima dată în practica europeană, în actuala legislatură a Parlamentului Republicii Moldova, nicio inițiativă din cele 56 propuse de opoziție, majoritatea fiind de natură social-economică, nu au fost examinate în cadrul sesiunilor plenare.

  Pe finalul întrevederii, Olga Chebotari a remarcat interesul sporit al Partidului Socialiștilor pentru consolidarea cooperării cu partenerii chinezi.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  Noutăţi

  Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al comitetului executiv al PSRM, au avut o întrevedere, la sediul formațiunii, cu...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, a avut joi o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S., Lorenzo Tomassoni. Pe această cale, Ion Ceban a...

  Noutăţi

  Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au discutat în format online...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, l-a primit astăzi în vizită pe Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia, Halil Gürol Sökmensüer, care își încheie misiunea diplomatică în...

  Copyright © 2021