Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Conducerea PSRM a avut o întrevedere cu ambasadorul Franței în Moldova

  Astăzi, Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM, împreună cu Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu E.S. dl Graham Paul, Ambasadorul Republicii Franceze în țara noastră.

  În cadrul discuției, Vlad Batrîncea a adus mulțumiri părții franceze pentru că a dat curs invitației, apreciind modelul francez de respectare a drepturilor omului, a libertății de exprimare, consolidării democrației și statului de drept. Totodată, Vlad Batrîncea a remarcat că Partidul Socialiștilor este pe poziția pro-Moldova și este interesat în asigurarea bunăstării cetățenilor Republicii Moldova, în special, în această perioadă de instabilitate regională și criză social-economică.

  De asemenea, oficialul moldav a subliniat că PSRM susține plenar reforma justiției în Republica Moldova, care la etapa inițială a fost coordonată de Partidul Socialiștilor în perioada de aflare la guvernare, precum și sprijină inițiativele menite să lupte cu corupția, fapt ce demonstrează o deschidere pentru implementarea unei reforme veritabile în domeniul dat, respectând angajamentele făcute față de cetățenii RM și partenerii externi. Potrivit lui Batrîncea, scopul acestei reforme presupunea o justiție puternică, independentă și echitabilă.

  „Actuala guvernare percepe justiția drept o structură subordonată. În pofida declarațiilor pompoase despre respectarea supremației legii, guvernarea inițiază dosare politice fabricate liderilor opoziției, este vorba despre ex-președintele țării Igor Dodon, precum și urmărește demoralizarea și intimidarea membrilor celui mai mare partid de opoziție din țară prin pornirea urmării penale împotriva mai multor reprezentați ai PSRM din autoritățile publice locale și Parlament. În acest context, Partidul Socialiștilor, împreună cu cetățenii revoltați de evoluția ultimelor evenimente, a decis să organizeze acțiuni de protest”, a specificat Vlad Batrîncea.

  În aceeași ordine de idei Zinaida Greceanîi a menționat că acțiunile coordonate ale guvernării actuale împotriva lui Dodon sunt o răfuială politică. În această situație, conducerea PSRM se adresează partenerilor externi să analizeze atent și echidistant acțiunile întreprinse împotriva lui Igor Dodon și partidul de opoziție. „Justiția nu trebuie să servească politicienilor drept instrument de intimidare”, a specificat Zinaida Greceanîi.

  La rândul său, Olga Cebotari a comunicat ca PSRM mizează pe o monitorizare strictă din partea ambasadei și a organismelor internaționale a cazului ex-președintelui, Igor Dodon, și pe o justiție corecta și echitabila.

  Pe finalul discuției părțile s-au angajat să coopereze și să poarte un dialog deschis în toate domeniile de interes major pentru Republica Moldova și cetățenii țării.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  Socialistii.md

  Facebook

  Noutăţi

  Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al comitetului executiv al PSRM, au avut o întrevedere, la sediul formațiunii, cu...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, a avut joi o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S., Lorenzo Tomassoni. Pe această cale, Ion Ceban a...

  Noutăţi

  Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au discutat în format online...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, l-a primit astăzi în vizită pe Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia, Halil Gürol Sökmensüer, care își încheie misiunea diplomatică în...

  Copyright © 2021