Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • POLITICA

  Conducerea Partidului Socialiștilor a avut o întrevedere cu șeful Delegației UE

  Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, secretar executiv al Partidului Socialiștilor, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks.

  Părțile au abordat diverse aspecte ale cooperării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, menționând oportunitatea consolidării în continuare a dialogului în toate domeniile de interes reciproc. Interlocutorii au subliniat rolul semnificativ al Republicii Moldova în acordarea asistenței refugiaților din Ucraina.

  În acest sens, reprezentanții Partidului Socialiștilor au subliniat că Republica Moldova este un stat neutru și pașnic, conducerea căruia trebuie să depună toate eforturile pentru a preveni atragerea țării noastre într-un conflict regional.

  În altă ordine de idei părțile s-au referit la implementarea reformelor în țara noastră, în special a reformei Justiției. Reprezentanții PSRM au amintit despre faptul că “foaia de parcurs”, de care actualmente se ghidează autoritățile Republicii Moldova, în realitate a fost coordonată în 2020 de socialiști.

  În context, socialiștii au remarcat că autoritățile au ignorat mai multe recomandări și observații critice a Comisiei de la Veneția, fapt care provoacă mari îngrijorări.

  Totodată, potrivit lor, majoritatea parlamentară și guvernul admit abateri de la drepturile fundamentale ale omului în ceea ce privește libertatea presei, libertate de exprimare, întrunire și alte norme și valori europene.

  PSRM consideră că lozincile despre reforme nu trebuie să fie un paravan pentru persecuția oponenților politici și contravine practicii juridice europene. În context, reprezentanții Partidului Socialiștilor au amintit despre deciziile precedente ale Curții Europene a Drepturilor Omului, prin care a fost condamnată urmărirea penală a politicienilor de opoziție din anumite țări europene.

  În cadrul dialogului s-a mai subliniat că în actuala situație dificilă este foarte important să asigurăm principiile statului de drept, democrația, normele constituționale, precum și respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Acestea sunt condițiile de bază de protejare a statului de la degradare, iar guvernarea, indiferent de starea de urgență instituită în țară, este obligată să garanteze respectarea acestora.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  socialistii.md

  Facebook

  Noutăţi

  Vlad Batrîncea, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor și Olga Cebotari, membru al comitetului executiv al PSRM, au avut o întrevedere, la sediul formațiunii, cu...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, a avut joi o întrevedere cu Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, E.S., Lorenzo Tomassoni. Pe această cale, Ion Ceban a...

  Noutăţi

  Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a organizat o nouă acțiune de protest la Judecătoria Chișinău, sectorul Ciocana, unde astăzi au continuat audierile în dosarul...

  Noutăţi

  Primarul General, Ion Ceban, l-a primit astăzi în vizită pe Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Turcia, Halil Gürol Sökmensüer, care își încheie misiunea diplomatică în...

  Copyright © 2021