Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ALEGEREA EDITORILOR

  Conducerea de vârf a țării a desfășurat ședința săptămânală

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministrul, Ion Chicu. Oficialii au discutat agenda pentru următoarele zile, inclusiv ședința de astăzi a Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul căreia va fi dezbătută înaintarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului.

  Șeful statului a atenționat unii politicieni asupra faptului că, în cazul căderii Guvernului acesta va avea împuterniciri limitate, inclusiv nu va putea semna Acordul cu Uniunea Europeană cu privire la asistența macrofinanciară, precum și Memorandumul cu Fondul Monetar Internațional.

  Igor Dodon a apreciat rezultatele vizitei de lucru a Prim-ministrului Ion Chicu la Minsk, unde a avut loc întrunirea șefilor executivelor din statele Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia Republica Moldova are statut de observator. În urma negocierilor cu Prim-ministrul Republicii Belarus, Roman Golovcenko s-a decis implicarea partenerilor belaruși în realizarea programului național cu privire la crearea celor 16 parcuri industriale.

  Totodată, Prim-ministrul rus, Mihail Mișustin a confirmat disponibilitatea Moscovei de a relua negocierile cu privire la creditul în valoare de 200 milioane euro, destinat Republicii Moldova. În altă ordine de idei, s-a discutat și despre exportul produselor agroalimentare moldovenești în Federația Rusă.

  Referindu-se la situația pandemică, oficialii au exprimat regretul pentru înregistrarea unor noi antirecorduri la nivel mondial și regional. În context, interlocutorii și-au exprimat dezaprobarea în legătură cu declarațiile unor politicieni, care îndeamnă cetățenii să participe la proteste publice în plină pandemie.

  „Am reiterat că Moldova rămâne în stare de alertă și am subliniat necesitatea respectării măsurilor de protecție”, a subliniat Igor Dodon.

  Pe finalul ședinței, demnitarii au vorbit despre desfășurarea programului național ”Drumuri bune pentru toți”.

  „Am alocat circa 1 miliard 375 milioane de lei, care vor fi cheltuite pentru reparația drumurilor locale, regionale și naționale”, a conchis președintele Igor Dodon.

  Sursa: fb, Dodon Igor

  TOP 24 de ore

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, astăzi, cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.

  POLITICA

  ”Cineva mizează pe scenariul numărul patru care ar fi revoluție, maidan, haos. La astfel de scenarii cheamă unii actori care sunt în afara Parlamentului...

  POLITICA

  Ex-președintele țării, Igor Dodon, rămâne a fi cea mai influentă persoană din Republica Moldova. De această părere este majoritatea experților, care a participat la...

  SOCIAL

  Președintele PSRM, Igor Dodon, propune ca disputele politice și discuțiile despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate să fie înghețate până la imunizarea a o treime...

  Copyright © 2020