Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Conducerea de vârf a țării a depus flori cu ocazia celei de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști

  Astăzi, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prim-ministrul Ion Chicu, reprezentanți ai corpului diplomatic, au depus flori la „Focul Veşnic” de la Complexul Memorial „Eternitate” cu prilejul celei de-a 76-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști.

  Pe 24 august 1944, trupele sovietice au obținut victorie în Operaţiunea Iaşi-Chişinău şi au eliberat definitiv, după trei ani de ocupație fascistă, teritoriul RSS Moldoveneşti. În această zi, sute de mii de soldați și ofițeri ne-au redat libertatea Patriei.

  Operaţiunea Iaşi-Chişinău este cunoscută ca una dintre cele mai mari şi mai crâncene operaţiuni militare din anii celui de-al Doilea Război Mondial. Şeful statului a subliniat că este de datoria noastră sfântă ca în fiecare an să evocăm împreună una dintre cele mai glorioase pagini ale istoriei noastre și să exprimăm nesfârșită recunoștință eliberatorilor, veteranilor și ostașilor care au căzut în această operațiune.

  „Vom păstra mereu vie amintirea sacrificiului eroilor noștri care au plătit cu propria viaţă pentru eliberarea țării noastre. Veşnică memorie eroilor!”, a remarcat Igor Dodon.

  facebook.com

  Facebook

  ALEGEREA EDITORILOR

  Alimentarea cu gaze naturale a Focului veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectată temporar, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor....

  ALEGEREA EDITORILOR

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Prim-ministru, Ion Chicu (în regim online).

  POLITICA

  Președintele Igor Dodon a declarat, după ședința de luni cu speakerul și premierul, că prioritatea numărul unu acum este aprobarea principalelor legi bugetare pentru...

  POLITICA

  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu.

  Copyright © 2021