Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • ECONOMIE

  Conducerea ANRE nu exclude o creștere a tarifului la electricitate

  „Moldova nu este o insulă care va putea să rămână uscată pe mare”, – așa a comentat directorul Agenției Naționale de Reglementare în Energetică, Eugeniu Carpov, creșterea costului energiei electrice în regiune, precizând că prețul energiei electrice ar putea crește și în țara noastră.

  „Drept urmare, vom avea o creștere a prețului la electricitate. Sau chiar acest lucru se întâmplă deja – uitați-vă la Ucraina și România vecine, o creștere foarte semnificativă a prețurilor la electricitate a fost înregistrată acolo. Și trebuie să înțelegem că Moldova nu este o insulă care poate rămâne uscată în timp ce se află pe mare. Nu exclud o creștere a tarifului, deoarece electricitatea a fost cumpărată la noi la un preț de 5,35 cenți, iar în țările vecine, de exemplu, în Ucraina și România, prețul ajunge deja la 7-8 cenți. Deci, înțelegeți că există deja creștere. Cum ne va afecta acest lucru? Vom vedea”, a spus Carpov la postul de televiziune Jurnal TV.

  În același timp, Carpov a menționat că creșterea probabilă a tarifului la electricitate va avea loc nu mai devreme de 1 aprilie a anului viitor, deoarece contractele actuale pentru furnizarea energiei electrice sunt încheiate pentru o perioadă de un an. Iar ele expiră la data de 1 aprilie 2022.

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  jurnal.md

  Facebook

  Copyright © 2021